Hugo de Jonge, CDA Minister van Wonen, bezocht zaterdagmiddag Nijkerk

Minister van Wonen Hugo de Jonge heeft zaterdag 4 februari een bezoek aan Nijkerk gebracht.

Hij werd welkom  geheten door partijgenoot wethouder Esther Heutink.

Maar zijn tocht startte hij met twee positieve Nijkerkse voorbeelden; de tiny houses van de WSN aan de Spoorkamp. Dat zijn betaalbare woningen voor jongeren. Al waren de woningen wel wat klein om de groep van politici en raadsleden te tegelijkertijd binnen te laten. De minister ging daar nog wel in gesprek met één van de bewoners.

Plan www.Ooststreeck.nl .aan de Oude Barneveldseweg kreeg ook de nodige aandacht. Projectontwikkelaar Herbert Bosch van SamenThuis gaf een toelichting op het plan. Dat bestaat voor 60% uit betaalbare woningen bestaat. Afgelopen week werd er voor het plan een belangrijke mijlpaal behaald; het bestemmingsplan werd unaniem vastgesteld in de gemeenteraad. Als start voor de volgende fase onthulde Hugo het bouwbord van het mooie plan.
De delegatie bezocht op een tandem de locaties, die nog wat aandacht nodig hebben.

Ze fietsten onder andere langs de Havenkom en het Kerkplein. Daar vroeg de Bewonersvereniging Binnenstad aandacht oor de desolate toestand van datr plein en gaf de minister Plan B mee.
Wethouder Wonen Esther Heutink: ‘Goed dat we vandaag de minister hebben kunnen rondleiden in Nijkerk. Het CDA Nijkerk–Hoevelaken wil meer betaalbare woningen in Nijkerk, maar dat kunnen we als gemeente niet alleen voor elkaar krijgen. We hebben hiervoor de hulp van de minister nodig. Zo lopen we bijvoorbeeld in het project stadshaven tegen allerlei belemmeringen aan en is het nodig om bedrijven te verplaatsen en te investeren in infrastructuur. Dit kost heel veel geld en dat kunnen we als gemeente niet alleen betalen. Hiervoor hebben we het Rijk hard nodig. Dat hebben we vandaag aan de minister kunnen meegeven.’

Wethouder Rene Windhouwer vervolgt: ‘Willen we woningen bouwen op aantrekkelijke locaties, dan zullen we moeten zorgen voor bijpassende infrastructuur en OV-verbindingen. Denk bijvoorbeeld aan Hoevelaken: het wegennet staat daar nu al onder druk, laat staan wanneer je woningen toe wilt voegen. Die investeringen zijn groot, en daarvoor hebben we het Rijk nodig. We moeten het uiteindelijk samen doen.’’
Het bezoek van de minister werd afgesloten met een rondje door het centrum met de kandidaten voor de provinciale- en waterschapsverkiezingen.
Bij vertrek heeft de lokale CDA-fractie een pakket met lokale producten overhandigd, maar ook een flyer waarop stond beschreven wat de gemeente Nijkerk van de minister nodig heeft om meer betaalbare woningen te bouwen.
Bijdrage van Matthias Blankesteijn , Herbert Bosch, Aart Markies en Arjen Gerritsma (veel meer foto’s in de fotoserie

Jonathan Post van de A1 Mediagroep sprak op het Plein met de minister.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: L.christiaens@nieuws.
Dossier: Stadshaven
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen