Hoevelaken ziet gat oplopen naar tien punten

Het was een prachtige affiche, de eerste wedstrijd van de terugronde in de Derde Klasse B.

Runner-up sc Hoevelaken op eigen veld tegen koploper VVOP. Het onderlinge verschil in punten was echter voor de winterstop al opgelopen tot zeven. Om niet nog verder op achterstand te raken zou Hoevelaken met een maximaal resultaat uit de startblokken moeten komen. Echter, de wedstrijd die een winnaar noch verliezer verdiende, kreeg ze toch allebei. Hoevelaken verloor, VVOP won. Conclusie: het gat tussen de nummer één en twee op de ranglijst is opgelopen tot tien punten. Het lijkt erop dat voor de concurrentie een tweede plaats het hoogst haalbare is en dat de nacompetitie voor de escape moet zorgen voor clubs die de ambitie hebben om te promoveren.

Hoevelaken kwam goed uit de kleedkamer en zocht in de eerste tien minuten de aanval. Het hoogst haalbare waren een aantal hoekschoppen, die echter niets opleverden.

Na het Hoevelakense openingsoffensief kabbelde de wedstrijd naar een 0-0 ruststand, waarbij het spel wel enigszins heen en weer ging, maar grote kansen uitbleven.

In de tweede helft werd de wedstrijd bepaald door twee momenten. Na ruim een kwartier benutte VVOP een slim genomen hoekschop met een binnenschuiver, waarbij doelman Gijs Leebeek de bal nog wel raakte, maar niet buiten zijn doel kon houden. Ruim een kwartier later werd een zeldzaam foutje van Joost van den Heuvel Hoevelaken fataal. De pass op Joeri van den Hoeven van de doorgaans betrouwbare centrale verdediger mislukte, waarna één der VVOP voorwaartsen de bal kon onderscheppen en oog in oog met de Hoevelakense doelman de wedstrijd in het slot leek te gooien. Tussendoor was Hoevelaken nog een keer goed weggekomen met een schot op de onderkant van de lat.

Een geluk bij een ongeluk voor de toeschouwers was, dat het kabbelende beekje in een stroomversnelling kwam. Met lange ballen vooruit probeerde Hoevelaken alsnog een resultaat te behalen en dat kwam de wedstrijd ten goede. In het laatste kwartier viel er een hoop te zien in het strafschopgebied van VVOP, met een late aansluiting voor Hoevelaken. In een scrimmage, waarbij de bal vele voeten en lichaamsdelen raakte en tussendoor ook nog tweemaal de lat, kon Jordy Zieltjes het laatste tikje geven. Hoevelaken ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kon die in de zes minuten extra tijd niet vinden.