Lionsclub Nijkerk laadt bedden in voor Oekraïne

Foto:

Leden van de Lionsclub Nijkerk zijn opnieuw in actie gekomen voor Oekraïne.

Eerder bracht de serviceclub een bus vol met nieuwe generatoren, kachels en ingezamelde thermokleding naar de grens met Oekraïne.

Dit keer was het een vrachtwagen met een trailer vol met bedden. Ook gingen er meerdere dozen vol thermokleding mee. Met ruim 100 bedden was de laadruimte helemaal vol. De bedden zijn geschonken door Grond- en Sloopwerk T. van den Burg uit Nijkerkerveen. Die kwam de – bijna nieuwe – bedden tijdens werkzaamheden in een hotel op het spoor.

Snelle actie

De goederen zijn vrijdag op transport gegaan naar Opole in Polen. Dit is een plaats bij de grens met Oekraïne en de contacten met de Lionsclub daar zijn erg goed. Daarom kon er snel geschakeld worden. De Poolse club regelde een tijdelijke opslag en het vervoer over de grens naar de opvanglocatie in Oekraïne. Zo werd de lokale brandweerkazerne aangewezen als logistieke doorvoerlocatie en de brandweermannen helpen om de bedden te lossen.

De thermokleding is nu al uitgedeeld aan de mensen die het hard nodig hebben en de bedden worden deze week naar hun eindbestemming – een grote vluchtelingenopvanglocatie – in Oekraïne gebracht.

Ruim 5000 kilo aan bedden

De Lionsclub Nijkerk werd benaderd door Teus van den Burg die met zijn bedrijf bezig is met een grote renovatieklus van een landelijke hotelketen. De vrij nieuwe bedden bleven over en Teus dacht direct aan de actie van de Lions in december. Het contact was snel gelegd en afgelopen weekend kon ruim 5000 kilo aan bedden opgeladen worden.

Na 3 uur lang laden, geholpen door Robin van de Braak van het sloopwerkbedrijf én een heftruck, was de vrachtwagen vol. De Lionsclub heeft overwogen om de bedden naar Turkije of Syrië te sturen maar het Rode Kruis wist te melden dat de voorraad bedden aldaar voor nu voldoende is. De leden van de Lions zijn erg trots op de snelle actie. Vanwege de goede samenwerking met bedrijven en de serviceclub in Polen komen alle hulpgoederen binnen een week al goed terecht.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen