Onderwijspraktijk en -onderzoek komen samen

Foto:

Zaterdag komen meer dan 700 mensen naar het Corlaer College. Zij komen naar researchED.

Ronald Schaefer (plaatsvervangend rector van het Corlaer College)” Wij vinden onderzoek van onderwijs naar de dagelijkse praktijk heel belangrijk. Vergelijk het met de geneeskunde, daar is voortdurend onderzoek gaande om de geneeskunde verder te ontwikkelen. Met onderwijs is het eigenlijk precies hetzelfde. Vanuit dat perspectief vond ik het belangrijk researchED naar Nijkerk te halen.”

Vrijdagmiddag begon het voorspel, het pre-event, waarvoor minister Wiersma via een videoboodschap de aftrap gaf. Volgens de minister gingen de basisvaardigheden lange tijd achteruit. De weg omhoog moet weer gevonden worden. Daarom is onderzoek zo belangrijk. Onderzoek en praktijk moeten dichter naar elkaar toe komen, aldus de minister.

Onder de titel “Evidence-informed onderwijs van Hoftoren tot klaslokaal” werd er vrijdagmiddag met gezond verstand gezocht naar mogelijkheden en onmogelijkheden die evidence informed onderwijs biedt. Daarbij werd onder andere gekeken naar best practices uit het buitenland en hoe die aansluiten bij de ambities voor het Nederlandse onderwijs.

Zaterdag gaat het congres verder. De deelnemers kunnen kiezen uit 148 sprekers en talloze sessies.

Wat is evidence informed onderwijs?


Scholen en leraren werken evidence informed als zij hun onderwijs verbeteren op basis van kennis uit (praktijk)onderzoek en kennis over de praktijk. Met name het gebruik van praktijkkennis is tekenend voor evidence informed werken, want als scholen/leraren zich uitsluitend baseren op kennis uit wetenschappelijk onderzoek, spreken we van evidence based werken.

Over researchED

researchED is een beweging gestart voor en door docenten met als doel de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten en pseudowetenschap tegen te gaan.

researchED-congressen zijn vanaf 2026 wereldwijd meerdere malen georganiseerd in o.a. London, Sydney en New York en nu dus in Nijkerk.

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen