ChristenUnie-SGP in actie tijdens NL Doet

Foto:

Raadsleden van ChristenUnie-SGP waren zaterdag 11 maart in het kader van NL Doet aan het klussen bij woonlocatie Kombuis van Philadelphia Zorg in Nijkerk.

Net als voorgaande jaren stak de fractie de handen uit de mouwen om ergens een klus te klaren. Dit jaar ging het om het in elkaar zetten van een nieuwe tuintafel met stoelen en het bestraten van de containerplek bij woonlocatie Kombuis in Nijkerk. Op deze locatie van Philadelphia Zorg wonen mensen met een (lichte) verstandelijke beperking. De bewoners hebben hun eigen appartement, maar er zijn ook gezamenlijke woonkamers en een tuin.

Jaco van Putten: “De ChristenUnie-SGP wil zich inzetten voor een samenleving waarin iedereen mee doet. Waar zelfredzaamheid en zorgzaamheid hand in hand gaan. En dat sluit helemaal aan bij deze woonlocatie waar mensen zelfstandig in hun eigen appartement wonen, maar als het nodig is een beroep kunnen doen op de begeleiding of elkaar voor de gezelligheid kunnen opzoeken in de gezamenlijke ruimten. Mooi dat wij juist hier ons steentje konden bijdragen door wat klusjes voor elkaar te krijgen.”

Daarnaast was er tijdens de koffie en de heerlijke lunch met broodjes knakworst gelegenheid voor de raadsleden om met enkele bewoners en de begeleiding in gesprek te gaan over het wonen en werken op deze woonlocatie. Al met al weer een geslaagde NL Doet-dag!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen