Telstar/ Schoonderbeek 1 verliest opnieuw

Na het verlies van afgelopen week in Enschede moest Telstar zaterdag veerkracht tonen en laten zien dat ze in eigen zaal kunnen winnen van KVZ 1 uit Zutphen.

De gasten uit Zutphen maakten het al eerder in het zaalseizoen lastig voor Telstar; hier verloren de Hoevelakers met 18-14. Met een sterk team en een bank gevuld met reservespelers lijkt Telstar klaar om te vechten voor de overwinning.

Beide ploegen beginnen de pot met veel energie en dit is terug te zien op het scorebord. KVZ krijgt in de eerste minuut een strafworp mee waardoor het al snel 0-1 staat, maar Joost Geluk start scherp en scoort vrijwel meteen hierna de 1-1. De teams gaan op hetzelfde tempo door en na 5 minuten staat het 2-3.

Nadat Lois de Korte zijn schoenen heeft gewisseld in het veld lijken deze beter te passen, want hij gooit de bal meteen door de korf vanaf afstand; 3-3. Sarah van der Meer speelt haar tweede wedstrijd na haar blessure, haar ‘break’ lijkt haar kracht gegeven te hebben want ze scoort haar tweede doelpunt van de avond; 4-4.

Nog 15 minuten tot de rust. Het verdedigende werk van Telstar ziet er slordig uit. Helaas past dit bij een bekende uitspraak voor de spelers van Telstar: “Je werkt niet voor de KLM, waarom vlieg je dan?” (Dit spreekt voor zich; de spelers moeten met beide voeten aan de grond blijven verdedigend). Beide teams maken zowel aanvallend als verdedigend veel overtredingen gemaakt en het spel is fysiek. Niet alleen zijn er veel pass-fouten, ook missen de teams twee strafworpen en gaat de schotklok af.

KVZ loopt dan toch uit en er ontstaat een gat van 4 doelpunten verschil. Kort voor rust scoort Britt van den Top, hierdoor gaan de teams het veld af met een stand van 8-11.

De wedstrijd lijkt zich in de voordeel van Telstar te keren; Telstar krijgt nu in de eerste minuut een strafworp mee; 9-11. Hierna opnieuw veel overtredingen; maar aan beide kanten gaan de strafworpen en vrije ballen er niet gemakkelijk in. Telstar loopt verdedigend achter de feiten aan, maar het lukt KVZ niet om hier gebruik van te maken. Ook aanvallend lukt het Telstar niet om te kunnen herhalen, veel één-schots aanvallen of “geen”- schots aanvallen door balverlies. Noemenswaardig is de invalbeurt van oudgediende Wilbert van Dijk; hij speelt vandaag weer (net als vroeger) in het eerste van de roodhemden.

13 minuten en nog steeds een achterstand van 3. Wat gaat Telstar veranderen om verschil te kunnen maken? Jelle Wien en Bente ten Ham geven hier antwoord op, ze scoren 2 doelpunten! Een stand van 13-14 en nog 10 minuten op de klok. Maar dan scoort de eerdergenoemde Wilbert van Dijk de gelijkmaker; 14-14. Wanneer het opnieuw spannend lijkt te worden trekt KVZ toch op het laatste moment aan het langste eind. Opnieuw een enorm zuur verlies voor de thuisploeg. Eindstand; 15-17.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?