Corlaer College niet meer “excellent”, wel onderscheidend

Foto:

Het predicaat “Excellente school” bestaat niet meer.

Dat komt onder andere door het Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66). Hij vindt dat onderwijs een wedstrijd was geworden tussen scholen onderling.
Op Twitter vergeleek hij het toekennen van de predicaten ‘goed’ en ‘excellent’ met een ‘oliebollentest’ (bron AD).

Het Corlaer College verdiende  dat predicaat al een aantal keer. Ronald Schaefer (conrector Corlaer College) reageert: “Mijnheer van Meenen had ik hoger ingeschat dan de vergelijking met een oliebollentest. Hij draagt het onderwijs een warm hart toe en hiermee doet hij die delen van het onderwijs die onder de excellentieprofielen vallen tekort. En daarmee doet hij zichzelf tekort. De opmerking zal voor politiek gewin zijn geweest en of dat gelukt is…….?”

Schaefer rechts achter laptop

Schaefer gaat verder: “Het Corlaer College beschouwt het predicaat excellent als een erkenning van het harde werken aan goed onderwijs. Wij stappen in als we vinden inhoudelijk ook echt verschil te maken. Het predicaat hebben we gekregen op kenmerkende onderdelen van ons onderwijs; ‘domeinleren’ en ‘didactisch coaching’, we zijn dus onderscheidend op die punten. Deze punten staan nog steeds in onze profilering en hieraan zullen we hard blijven werken, ook al verdwijnt het predicaat exellent.

Het predicaat excellent wordt vaak uitgelegd alsof je daarmee overal excellent in bent. Ik denk dat daar een misvatting zit. Er zijn natuurlijk een heleboel scholen die sterk, krachtig en goed zijn, zónder het predicaat exellent! We gunnen ieder kind natuurlijk ook het beste onderwijs. Het predicaat exellent is voor ons een erkenning op specifieke onderdelen van ons onderwijs waarop we trots zijn.

Goed dat je er bent is onze kernzin. De betekenis hiervan heeft verschillende lagen. Wij vinden ieder mens waardevol. Je bent uniek gemaakt en daarmee is het goed dat je er bent. Ieder mens draagt een uniek stukje bij aan de samenleving. Binnen je familie, werk, vriendenclub, waar je ook bent. De onderwijsprofessionals van het Corlaer en daarmee de school, staan voor goed onderwijs dat breder is dan alleen de inhoud. Naast een waardevol diploma, heb je de ruimte bij ons om aan jezelf te werken en daar begeleiden wij je bij.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen