Telstar houdt lang vol, maar niet lang genoeg

ALMELO – De thuiswedstrijd tegen tegen AKC 1 werd, nadat een kleine voorsprong in de loop van de tweede helft werd uitgebouwd, met 29-20 gewonnen.

Reden genoeg voor het eerste om in het tweede duel tegen deze tegenstander met niks anders dan een overwinning genoegen te nemen.

In de eerste minuten van de wedstrijd was al direct te zien, dat het geen makkelijke middag zou worden. HKC was sterk in de afronding en pakte gelijk een voorsprong van 0-4, terwijl Telstar / Schoonderbeek het aanvallend lastig had tegen de goed mee reboundende verdediging. Desondanks werd het aanvallen gauw beter opgepakt en kwam Hoevelakense ploeg na zo’n 15 minuten terug op 8-6.

Met veel intensieve aanvallen kon Telstar bij een tussenstand van 10-9 één minuut voor het rustsignaal bijna de gelijkmaker scoren, maar het tegenovergestelde gebeurde: de thuisploeg scoorde.

Ruststand: 11-9.

In de tweede helft bleef het Telstar lang lukken om net wat meer te scoren dan HKC. Het werd dan ook steeds spannender. De Hoevelakers leken de overhand te gaan pakken. Zeker toen Joost Gelukde gelijkmaker (12-12) liet aantekenen. Hierna ging het scoren gelijk op. Elk doelpunt van HKC werd gevolgd door een doelpunt van Telstar.

Bij een stand van 14-14 kwam Jelle Geluk het veld in, die gelijk met het een afstandsschot Telstar voor het eerst op voorsprong bracht (15-14). Maar deze voorsprong hield niet lang stand. In no time bouwde HKC de achterstand om naar een twee punten voorsprong.

Telstar / Schoonderbeek deed er alles aan om dit gat te dichten, maar de afronding was er niet. 3 minuten voor tijd vergrootte HKC het gat naar 3 punten en duidde het scorebord een stand van 21-18 aan. Hoewel de laatste drie minuten doelpuntrijk waren, is het verschil niet meer kleiner geworden dan die 3 doelpunten. Er werd afgefloten bij een stand van 24-20.

Een fikse tegenvaller voor Telstar / Schoonderbeek dus.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?