Eerste Proef de passie Fijnproeftoer in Hoevelaken succesvol

Foto:

Proef de passie organiseerde op zondag 26 maart voor het eerst een Fijnproeftoer in Hoevelaken.


De vijf deelnemende keukens serveerden elk een van hun beste gerechtjes met een bijpassend drankje. Een korte wandelroute bracht de 85 deelnemers langs alle proeflocaties. Ook bij deze toer was er een verscheidenheid aan smaken te ontdekken want de culinaire combinaties worden altijd met zorg en in overleg op elkaar afgestemd.

Ontdekkingstocht van smaken

De deelnemende proeflocaties waren Eetcafé de Foep, de Gillende Keukenmeid, Restaurant La Salita, Hotel de Klepperman en Cibo del Vino. Voor de deelnemers is de Fijnproeftoer een goede manier om restaurants in de omgeving te ontdekken. Een veel gehoorde reactie is dat men het zo leuk vindt dat je steeds een ander gerechtje proeft maar ook een ander sfeertje.”

‘t Backhuys van Hotel de Klepperman was een van de restaurants die erg verraste met de traditionele sfeer, een goed gerecht en een bijzondere wijn. Een van de deelnemers merkte op; “Zelf zou ik dit restaurant niet zo snel kiezen om uit eten te gaan omdat het bij een hotel is. Maar het is hier erg gezellig en het eten smaakt heerlijk. Ik kom hier zeker terug.”

De Gillende Keukenmeid bakte een gevulde pannenkoek die bij iedereen in de smaak viel en daar werd veel over nagepraat. De koks van La Salita konden niet kiezen wat ze wilden serveren en lieten de deelnemers kiezen uit drie opties. Hoewel het concept is dat je allemaal hetzelfde krijgt en niet hoeft te kiezen vonden de deelnemers dit dan juist verrassend en leuk.

Cibo del Vino pakte uit met de Big Green Egg en vertelde veel over de keuze van het gerecht en welke wijnen het meest geschikt waren om erbij te drinken. Hier en daar werd het bijna een mini wijnproeverij en men kon deze wijn en spijs boerderij erg waarderen. “Wij wisten niet dat het zo mooi is hier en het is bijzonder om binnen te mogen kijken. Normaalgesproken kom je hier nooit!”

Eetcafé de Foep was bij velen favoriet als ‘laatste stop’. “Hier is een gezellige bar om samen nog even na te genieten.” De laatste drankjes en koffie werden dan ook in de Foep genuttigd. Het vegetarische gerechtje dat geserveerd werd in het eetcafé verraste.

De organisatie is erg tevreden met de reacties en heeft van de proeflocaties begrepen dat zij ook allen genoten hebben van de middag. Misschien smaakt dit evenement naar meer en wordt het over een tijdje nog eens georganiseerd.

Fijnproeftoer Lekker in Nijkerk

De volgende Fijnproeftoer is op zondag 21 mei in het centrum van Nijkerk. Een aantal restaurants die al eens eerder meededen zetten opnieuw hun beste beentje voor om een verrassende culinaire combinatie te serveren. Voor het restaurant van theater Streams Breede Beek zal het de eerste keer zijn als proeflocatie.

Voor de toer in Nijkerk zijn nog tickets te koop via proefdepassie.com. Deelnamekosten: € 59,- p.p. Men ontvangt dan een passe-partout voor de proeflocaties waar kan worden genoten van een gerechtje en een bijpassend drankje. Gezelligheid en samen genieten staan voorop tijdens de culinaire tocht door Nijkerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen