Rechtbank: Israël Producten Centrum terecht beboet

Foto:

Eerder deelde de de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een boete uit aan het Israël Producten Centrum (IPC).

2100 euro, omdat de etiketten op de wijnflessen van IPC niet kloppen.

De rechtbank in Rotterdam vindt, dat het IPC terecht beboet is voor misleidende etiketten op flessen wijn van de Westelijke Jordaanoever.

‘Product uit een Israëlisch dorp in Judea & Samaria’ stond er op een sticker die was geplakt over het originele etiket met de tekst ‘Product of Israël’. Inspecteurs waarschuwden een jaar eerder dat die etikettering niet juist was. De wijnen komen uit Kirjat Arba, een zionistische nederzetting op de Westelijke Jordaanoever. De Europese Unie erkent, overeenkomstig internationaal recht, de Israëlische soevereiniteit over dit gebied niet en beschouwt de Westelijke Jordaanoever niet als onderdeel van het Israëlische territorium, aldus de rechtbank.

Iedere consument kan volgens het ministerie via de IPC-winkel of -webshop bestellingen plaatsen. ,,Ongeacht of die consument het gedachtengoed van het IPC steunt of bekend is met de Bijbel (en dus met de term ‘Judea en Samaria’). Die consument heeft ook recht op informatie die niet misleidend is.‘’

De rechtbank deelt die mening. Het IPC overweegt in hoger beroep te gaan.

bron: AD.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen