In Harderwijkse watertoren komt Herinneringscentrum 40-45

Foto:

De Stichting Behoud Oorlogsherinneringen opent eind van dit jaar het Herinneringscentrum 40-45 openen in de Watertoren van Harderwijk.

In deze expositieruimte wordt de bezoeker aan de hand van voorwerpen en verhalen meegenomen door de oorlogsjaren op de regio Noord-West Veluwe. Dit omvat het gebied Zwolle – Apeldoorn – Nijkerk.

Naast aandacht voor de voorwerpen die veelal een verhaal met zich meedragen, is er ook aandacht voor persoonlijke interviews en bodemvondsten uit de regio.

Zowel voor volwassenen als kinderen is de expositie een aanrader. Vrijwilligster en kinderboekenschrijfster Henriëtte van ’t Wout zorgt op kindniveau voor een duidelijke uitleg van het ontstaan en het verloop van de Tweede Wereldoorlog. De stichting wil hiermee de vertaalslag maken naar de volgende generatie, aangezien uit onderzoek blijkt dat kinderen weinig af weten van deze recente geschiedenis.

Naast de grote bestaande collectie van de stichting is men altijd op zoek naar meer voorwerpen van binnen en buiten de regio om hiermee de expositie te vullen. Wilt u op die manier bijdragen, neem dan contact op de stichting.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen