“Wonen bij Jaap” gaat wel door, maar zonder arbeidsmigranten

Foto:

 Op Spoorkamp 2 komen 250 flexwoningen.

Alle partijen in de raad vinden het een mooi plan. Natuurlijk waren er zaken om te bespreken.

Arbeidsmigranten

Op dit moment zijn er 90 flexwoningen voor arbeidsmigranten bedacht. Het CDA zette gelijk de piketpaaltjes in de grond. Die partij vindt, dat de arbeidsmigranten niet in Spoorkamp 2 moeten komen. Voor de raadsvergadering waarin een besluit over Spoorkamp 2 genomen moet worden, gaan de christen democraten het collegevoorstel daarom aanpassen.
De andere partijen waren het daar eigenlijk wel mee eens. PRO21 vatte dat zo samen: “Arbeidsmigranten, zij zoeken een verblijf, geen woning” Daarom moet er een andere oplossing voor die mensen gevonden worden. Wethouder Heutink antwoordde, dat er intussen naar andere plekken gezocht wordt. Er zijn er vier in beeld. Er wordt ook gesproken met andere partijen, ondernemers die belang hebben bij verblijven voor arbeidsmigranten. Daar komt rond de zomer meer over naar buiten.

Contracten.

Op Spoorkamp 1 kun je alleen een tijdelijk huurcontract (voor 2 of 5 jaar) tekenen. Als bij Jaap kunt gaan wonen (Spoorkamp 2) krijg je een contract voor onbepaalde tijd.  De flexwoningen blijven er 15 jaar staan. Je zou daar dus in principe 15 jaar kunnen blijven wonen. Dat is niet de bedoeling. De doorstroming moet wel op gang blijven. Daarom worden de woningen niet al te aantrekkelijk. (Zo is er geen wasmachine mogelijk). Dan krijg je op den duur vanzelf zin om naar een andere (mooiere) woning om te gaan kijken. DE VVD opperde iets met de huurprijs te doen. FvD stelde een puntensysteem voor, waardoor je eerder voor een andere woning in aanmerking komt.

Andere punten

Alle partijen willen, dat de woningen aan inwoners van onze gemeente  toegewezen worden. Dat was dus geen probleem. De vraag lag op tafel, of er in andere kernen ook flexwoningen gebouwd kunnen worden. Dat was volgens de wethouder niet zo simpel. Ze was er in ieder geval niet mee bezig. Ook niet met het mogelijk maken, dat mensen zelf hun tiny house gaan bouwen. Dat zag ze niet zitten, omdat daarvoor de grond veel te duur zal zijn. Overigens vonden partijen dat nog wel een interessante gedachte. Dus, wie weet, komt het er nog eens van.

Schets van Spoorkamp 2

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen