Monsterzege bij laatste thuiswedstrijd Dames Flevo

Foto:

Afgelopen zaterdag was het alweer de laatste thuiswedstrijd voor de dames van Flevo

Tegenstander Woelwaters was in de uitwedstrijd met 8-12 verslagen en Flevo – met 10 vrouw sterk – wilde dit nogmaals in eigen huis overdoen.

De Woelwaters begonnen direct slordig aan de wedstrijd, toen ze gelijk na het opzwemmen de midvoor van Flevo lieten door zwemmen. Met man en macht werd er geprobeerd om de aanval te stoppen. Dat werd direct tot een halt geroepen. Na welgeteld 13 seconden mocht Vera Molan de score openen door een strafworp strak in de touwen te schieten. De toon was gezet en Flevo zette gelijk het zwemtempo een toontje hoger. Door mooie acties van Jette Bokkers en Lara van de Vliert kwamen er vlot 2 doelpunten bij. De scheidsrechters waren overigens erg vlot met de fluit. Ze hadden er een handje van om met uitsluitingen te strooien. Dat resulteerde in twee binnengeschoten strafworpen van de uitploeg.
De tweede periode stond in het teken van ‘snelheid gebruiken en nog iets sneller reageren op een contra-aanval’ iets waar de dames afgelopen tijd goed op hebben getraind en dus ook goed weten uit te voeren. Het was weer Vera Molan die na een aantal seconden de score opende en niet veel later was het Jette Bokkers die een overtal situatie wist te benutten. Lara van de Vliert, die met haar jeugdteam ook al tegen de Woelwaters had gespeeld had nog wel een appeltje te schillen met de tegenstander en wist keer op keer haar mannetje te slim af te zijn en zo vrij door te komen om zo ook de 7-3 binnen te schieten.

De dames van Harderwijk hadden zichtbaar moeite met de snelheid van Nijkerk. In de derde periode wisten zij namelijk alleen weer uit een strafworp te scoren waarbij de dames van Nijkerk het net nog 3 keer wisten te vinden. Doordat de Nijkerkse verdediging en met name Thalia Zwart de achterhoede helemaal vast hadden gezet werden veel aanvallen geweerd.

De laatste periode werd geopend door Lara van de Vliert door een overtalsituatie uit te spelen. Charlotte van Hamersveld was ook nog present bij de wedstrijd en verraste door onverwachte taterbal de keepster. Thalia Zwart beloonde haar wedstrijd met een mooi afstandsschot. Vlak daarna stuurde Eva Schoon haar verdedigster naar de hoek, gaf een goede pass op van Hamersveld, die met alweer een taterbal scoorde. Door de hoge press bleven de bezoekers het moeilijk hebben met het aanvallende vermogen van Nijkerk. Jette Bokkers was haar verdedigster te snel en scoorde. Lara van de Vliert maakte in de laatste seconde haar zesde doelpunt van de wedstrijd. Zo kwam de eindstand uit op 17-6.

Volgende week zaterdag zal de laatste wedstrijd gespeeld worden in Zevenaar tegen de Breuly. Om de competitie te beslissen.

bijdrage van Jette Bokkers

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen