Illegale activiteiten ontdekt

Foto:

Bij een integrale controle gisteren in de gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel is op vier adressen ingegrepen.

Het ging onder andere om illegale bewoning en een mogelijk geval van een geheelde auto. Bij een woning werd een nep-Kalashnikov gevonden. Op de vier adressen vindt aanvullend onderzoek plaats, bijvoorbeeld om de herkomst van een groot vermogen te achterhalen.

De gemeenten Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel organiseren jaarlijks vijf integrale controles. Politie en boa’a in die gemeenten werken dan nauw samen met onder andere om nutsbedrijven en de Omgevingsdienst. In totaal werkten 30 mensen aan de actie mee. Samen bezochten ze in totaal acht adressen. Op de twee Nijkerkse adressen was alles in orde en zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Signalen

In de aanloop naar een controle maken de partijen een selectie op basis van signalen over misstanden. Signalen vanuit de samenleving zijn belangrijk om uitbuiting, illegale huisvesting en andere misstanden een halt toe te roepen. De burgemeesters van de drie gemeenten roepen daarom op misstanden te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Het is ook mogelijk informatie anoniem door te geven. Dat kan door contact op te nemen met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800 – 7000.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen