Frank van der Kaaij: Open podium april 2023: Onvergetelijk

Foto:

Deze avond zullen de bezoekers van het open podium in de Breede Beek niet snel vergeten.  Het programma begon direct ijzersterk.

Mozaïek


Mozaïek bracht een aantal schitterende nummers die hoorbaar bewondering afdwongen. Aan een album wordt al hard gewerkt en we zien en horen een professioneel gezelschap, sterk vocaal werk met mooie begeleidende piano- en basklanken. Ook de teksten zijn van een hoog niveau, wel overdacht en goed geconstrueerd, teksten van waarde.

Luciej & Exanimo


Luciej & Exanimo gaven wederom een geslaagde proeve van bekwaamheid. Zang, piano en gitaar. De zangstem van Exanimo weet Luciej schitterend te ondersteunen en zij vormen een mooi authentiek muzikaal duo. Het zijn vaak wat ingewikkeldere nummers qua opbouw maar steeds toegankelijk en zichtbaar enthousiast gebracht. Ook hier mooie en volgbare teksten en die soms ondubbelzinnig geformuleerd de luisteraar nog verder meeneemt.

Oekraïense vrienden


Bram Jonkheer, ook een bekende van een eerder open podium, bracht samen met Oekraïense vrienden die in Nijkerk verblijven een bijzondere muzikale performance. In het Oekraïens werden liederen gezongen en ondanks de taalbarrière bracht de sfeer en de muziek ons tot elkaar. Maar het werd nog mooier, tijdens het Oekraïense optreden lieten de leden van de Soulsisters zich spontaan horen vanuit de zaal. Een bekend nummer “Wind of Change” van de Scorpions, door de tekst van symbolische waarde werd luidkeels gezamenlijk gezongen. Een prachtige symbiose van het gemotiveerde Oekraïense koor met de swingende Soulsisters. Mooier wordt het niet. Hier gebeurde iets bijzonders, ongevraagd en onverwacht in ons eigen theater.

Soulsisters


Tot slot, de uitsmijter, de Soulsisters, nu allen zelf op het toneel, zij sloten de avond full-swing af met hun eigen heerlijke muziek. Vol overtuiging, humor, energie, beweging en vooral hun fantastisch stembereik wisten zij het publiek van de stoel te krijgen. Heerlijke echte gospel, soul en swing in Streams Breede Beek, wat een grandioze avond.

Was getekend Frank van der Kaaij ([email protected])

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen