Gevolgen uitstel knooppunt Hoevelaken nog vaag

Foto:

“Na decennialang praten over knooppunt Hoevelaken is het zeer teleurstellend dat de aanleg op de lange baan geschoven dreigt te worden.”

Dat schrijft het college in een brief aan VVD-er Niels Staal. “Ook het mogelijke uitstel van de aanpak van aansluiting A1/A30 is een flinke domper.”

Staal wilde weten wat de gevolgen van dat uitstel zijn. Die zijn nog niet allemaal te overzien. Als gemeente Nijkerk wilt het college op korte termijn in gesprek met het Rijk. Dat doet het dan wel samen met de gemeenten in de regio en samen met de betrokken provincies.

Bouwen

Als het over de bouwplannen gaat, wil het college het rijk houden aan de afspraken, die pas geleden gemaakt zijn in de woondeals met Amersfoort en met Foodvalley. Het college denkt, dat de woningbouwplannen tot en met 2030 geen last hebben van het uitstel. Voor de locaties die in de periode 2030 – 2040 gerealiseerd gaan worden, is dat moeilijker in te schatten. Dat hangt bijvoorbeeld af van de gesprekken met het Rijk.

Verkeer

Met het op de lange baan schuiven van de knooppunten zal het uitvoeren van de woondeal vragen om aanvullende investeringen in de bereikbaarheid en leefbaarheid in de gemeente Nijkerk en doorstromingsmaatregelen op de autosnelweg en het onderliggend wegennet. Het college is van mening, dat het Rijk hiervoor een grotere rol moeten nemen om dit mogelijk te maken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen