Veensche Boys op ramkoers voor promotiewedstrijden

Foto:

OOSTERBEEK – Veensche Boys heeft zaterdag 13 mei hele goede zaken gedaan in de tweede klasse C.

Het won overtuigend met 0-3 van OVC, maar nog belangrijker was dat concurrent Lunteren verloor van het Amersfoortse CJVV. Hiermee is de club uit Nijkerkerveen voorbij Lunteren op de ranglijst en op ramkoers om met nog twee duels te gaan promotiewedstrijden te gaan spelen.

Zo krijgt het seizoen voor Veensche Boys toch nog enige glans.

De Blauwe Helden stonden al in de finale van de KNVB-districtsbeker en nu lijkt ook promotie naar de eerste klasse reëel, al zal er nog wel veel water door de Laak moeten stromen om dat doel te bereiken.

Veensche Boys had in Oosterbeek geen kind aan OVC, dat nog een kleine kans had om degradatie te ontlopen. Echter, van enige weerstand van de club uit Oosterbeek was nauwelijks sprake. Het team groef zich in en het lukte slechts sporadisch om in het doelgebied van Veensche Boys te geraken. Veensche Boys had het rijk voor haar alleen. Het enige verwijt dat je de ploeg uit Nijkerkerveen kunt maken, is dat de vele kansen niet werden verzilverd. De aanvankelijk eerste goal werd gemaakt door Tom van Donselaar. Deze werd aanvankelijk goedgekeurd door de scheidsrechter, maar werd op appel van de grensrechter na twee minuten alsnog ongeldig verklaard. De goal volgde uiteindelijk alsnog door een goal van Danny Brouwer na een drinkpauze. Dat was ook het moment dat Veensche Boys meer tikkie-takka voetbal ging spelen.

a rust kopte Steven van Zanten raak na een mooie corner van Julian Buitenhuis. Dat werd gevierd met verdediger Tom Cozijnsen die inmiddels gedoucht al langs de boarding stond. In de slotfase was het Arslan Gumus die Tom van Donselaar aanspeelde en die wist de 0-3 op het scorebord te zetten. Voorafgaande aan de wedstrijd werd overigens nog een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van oud-speler Joop van de Bunt.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen