Wat doet de gemeente zelf om minder energie te gebruiken?

Foto:

Ook bij de gemeente rijzen de energiekosten uit de pan.

Bovendien wil de gemeente langzaam maar zeker duurzamer worden richting een energie neutrale gemeente in 2050. Om zover te omen, worden er maatregelen genomen

Zuiniger waar kan

In zo goed als alle gebouwen van de gemeente hangt nu led-verlichting, zoals bij de gemeentewerkplaats de Flier, de bergraafplaats in Hoevelaken, de brandweerkazernes. De temperatuur in het stadhuis is verlaagd en het nieuwe stadhuis wordt gasloos. Op de brandweerkazerne aan de Havenstraat liggen zonnepanelen.
Bovendien is van alle gemeentegebouwen (vastgoed) in kaart gebracht waar op energie bespaard kan worden. Samen met Optisport wordt gezocht hoe de sporthallen verduurzaamd kunnen worden.

Aansluiten bij EnergieWEB

Nijkerk wil zich aansluiten bij het EnergieWEB. Deze organisatie bestaat nu uit de gemeenten Barneveld, Ede en Wageningen. Deze gemeenten stimuleren opwekprojecten van lokale duurzame energie door de afname van deze energie voor langere tijd te garanderen.
Om dit extra te stimuleren dragen ze per hoeveelheid afgenomen energie bij aan een fonds. Uit dit fonds worden lokale nieuwe opwekprojecten gefinancierd. Deze bijdrage is ongeveer even groot als de gemeenten voorheen uitgaven aan certificaten om te bewijzen dat ze groene stroom inkochten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 

Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen