Telstar/Schoonderbeek 1 weet eindelijk de winst naar zich toe te trekken

Op zaterdag 20 mei om half 4 in Hoevelaken, stond er een belangrijke wedstrijd op het programma: Telstar/Schoonderbeek 1 tegen Swift (A) 1. Als er werd gekeken naar de stand in de poule, ging het om de nummer 7 tegen de nummer 5. Dit was dus voor Telstar een serieuze wedstrijd om belangrijke punten te behalen, om zo wat plekken omhoog te gaan in het klassement. Tijdens de bespreking op de donderdag werd de tegenstander al goed geanalyseerd, door middel van beelden van hun afgelopen wedstrijd. Hieruit kwam naar voren dat de Amsterdammers vooral bij de heren veel lengte hebben, waardoor elke speler veel rond de korf schiet op de momenten dat zij vrij staan. De slimmigheid is bij deze ploeg zeker aanwezig, zij wachten vooral op de momenten wanneer de tegenstander juist de fout in gaat. Toch waren er vele mogelijkheden om deze wedstrijd naar ons toe te slepen, daarbij kan gedacht worden aan de fitheid die wij hebben. Maar ook het loopvermogen,  waardoor het spel snel verlegd kan worden en er hierdoor goede kansen komen.

Uiteindelijk klonk dan om half 4 het fluitsignaal, waarna de wedstrijd startte. De allereerste aanval werd begonnen met de openingsbal, maar na een foute passing werd de bal gelijk onderschept. Zo was het begin van Telstar niet optimaal, toch was de verdediging erg sterk waardoor er lange aanvallen gedraaid konden worden. Swift wist druk te geven, waarmee wij aan het begin vooral moeite hadden om onze draai te vinden. Na ongeveer 10 minuten kwamen de goals dan eindelijk op gang, waardoor er 2-0 op het scorebord stond in het voordeel van de thuisploeg.
Op een gegeven moment wist Swift ook mee te scoren, ondanks de vele druk die Telstar leverde. De aanvallen die Telstar draaide waren erg gevarieerd, over elke schijf werd er dan ook gescoord. Hierdoor was het niet gek dat er uitgelopen kon worden naar een stand van 8-4 in de rust. Ondanks de zon en de warmte die het gaf, zaten we vol goede moed met elkaar te bespreken over de eerste helft. Tevreden waren we zeker en daaropvolgend zagen we een grote mogelijkheid om voor eigen publiek te winnen. Dit is namelijk al lange tijd geleden, zeker voor sommige binnen het team. Hierdoor waren we extra gebrand om door te zetten en deze overwinning binnen te slepen.

Vol zelfvertrouwen stapte we weer het veld op en begonnen we aan de 2e helft. De verdediging wist het de eerste paar aanvallen van Swift weer knap lastig te maken, zodat de aanval weer op zoek kon gaan naar de goals. Toch viel de eerste goal aan de kant van de Amsterdammers, daarop volgde al snel eentje van Telstar, 9-5. Dit ging nog kort door, totdat de thuisploeg een gat kon trekken van 6 goals. Er werd veel vrijer gespeeld en iedereen kwam aan zijn kansen toe, je zag het plezier echt terugkomen bij elke speler. Uiteindelijk wisten we zelfs uit te lopen tot 8 goals, waardoor de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was.
Swift kon helaas niet meer opbrengen waar zij zo goed in waren en lieten het de laatste paar minuten een beetje afweten. Zo eindigde de wedstrijd in een stand van 19-9, een ruime overwinning dus voor de thuisploeg. Hierdoor staat Telstar/Schoonderbeek 1 nu op een gedeelde 5e plek in het klassement. Met dank aan de aanmoediging van het publiek, hebben wij de winst gevierd onder het genot van een drankje en de zon.

Aankomende week zal er geen competitiewedstrijd plaatsvinden, aangezien het dan Pinksterweekend is. Daarentegen is er wel een oefenwedstrijd tegen de selectie van Dindoa, op dinsdag 23 mei op het Telstarcomplex. Telstar 2 zal aanvangen om 19:30 uur en de wedstrijd van het 1e zal starten om 20:45 uur.