Legokerk op Open Monumentendag te zien in de Grote Kerk

Foto:

Na vele maanden bouwen heeft William van Beek zijn lego-versie van de Grote Kerk bijna klaar.

Op 9 september moeten ook de laatste details helemaal af zijn. Dan kan iedereen zijn creatie namelijk komen bekijken. In de échte kerk, want daar komt het bouwwerk te staan op Open Monumentendag.

20.000 legosteentjes

William begon in de kerstvakantie met legosteentjes de toren van Nijkerk na te bouwen. Uiteindelijk werd het een megaproject. Hij maakte hij de Grote Kerk neit alleen van buiten maar ook van binnen.  “Allemaal zonder bouwtekeningen, gewoon op basis van foto’s. Er zitten meer dan 20.000 legosteentjes in”, vertelt hij. “Echt alles is gemaakt van bestaande legoblokjes. Je moet Lego anders gebruiken om bepaalde vormen te kunnen maken”, legt Van Beek uit.

Open Monumentendag

Tijdens het bouwen waren via Facebook, Instagram en de lokale media regelmatig foto’s te zien van de voortgang. “Om het eindresultaat te kunnen tonen leek het mij heel gaaf als de legokerk op Open Monumentendag in de echte kerk tentoongesteld kon worden”, zegt Van Beek. In de Grote Kerk blijkt deze publiekstrekker van harte welkom.

Zo krijgt iedereen op 9 september de kans om het model te bewonderen. De Grote Kerk is die dag open van 10.00 tot 16.00 uur.

Paleis Soestdijk

Overigens is William van Beek niet de eerste Nijkerker, die een indrukwekkend bouwwerk van Lego maakt In 2008 maakte Henk Schoonderbeek paleis Soestdijk. Ely Hackmann zocht hem toen voor De Stad Nijkerk op in paleis het Loo.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen