Taakstraffen voor bedreiging schrijver Pim Lammers

Foto:

UTRECHT – Vijf mensen stonden vrijdagmiddag terecht vanwege bedreiging en belediging van schrijver Pim Lammers.

De verdachten komen behalve uit Hoevelaken (22 jaar), Kaatsheuvel (31), Venlo (19) en twee vrouwen uit Amsterdam (32) en Venlo (33)

De zaak dient bij de politierechter van de rechtbank in Utrecht. Lammers legde in februari zijn opdracht voor de Kinderboekenweek neer omdat hij doodsbedreigingen had ontvangen.

De bedreigingen volgden na onlineaanvallen op de auteur vanwege een verhaal voor volwassenen dat hij bijna tien jaar geleden schreef, over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer. De ophef ontstond nadat een christelijke lobbygroep, presentatrice Monique Smit en model Kim Feenstra online een paar zinnen uit het verhaal hadden gedeeld.

De rechtbank in Utrecht heeft twee mannen en twee vrouwen veroordeeld voor het bedreigen en beledigen van schrijver Pim Lammers. De vier, in de leeftijd van 22 tot 34 jaar, hebben werkstraffen opgelegd gekregen van 50 en 60 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Eén verdachte van 19 is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De verdachte Hoevelaker was niet bij de zitting aanwezig.

bronnen: nieuws.nl AD, NOS

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen