Magneetvis Challenge tijdens World Cleanup Day

Foto:

Tijdens de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar organiseren de vrijwilligers van de Lionsclub Nijkerk samen met Magneetvissen Nijkerk een Challenge Magneetvissen op zaterdagochtend 16 september.

Magneetvissen is een leuke bezigheid om de waterkwaliteit van beken en rivieren te verbeteren. Door metaal uit het water te halen blijven de beken schoner. Iedereen die geïnteresseerd is om magneetvissen te proberen wordt uitgedaagd om mee te doen. Ook voor kinderen is magneetvissen spannend en interessant.

Zwerfafval in het water

Samen met de Unie van Waterschappen zetten de Lions in Nederland zich in voor duurzaamheid en zorg voor de natuur. Omdat er al lange tijd een samenwerking is tussen de Lionsclub Nijkerk en de Zwerfafvalbrigade voor de Nijkerkse Cleanup Day is ervoor gekozen om dit jaar ook iets met water te doen. De Lionsclub daagt inwoners uit Nijkerk uit om door magneetvissen zwerfafval uit de Breede Beek te halen.

Dit kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Breede beek aan de Kolkstraat en de Breede Beek aan het Wheemplein.

Daniël van Zoelen van Magneetvissen Nijkerk is als expert aanwezig om uitleg te geven over de bijzondere hobby. Van Zoelen heeft al veel metaal uit het water opgevist met zijn magneet.

Onder meer sleutels, fietsbellen, bierdopjes en oude gaspatronen zijn voorwerpen die vaak opgevist worden. Soms worden fietsen of iets anders groots opgehaald. Wie mee wil doen met de Challenge Magneetvissen kan zich zaterdag 16 september om 9.30 uur melden bij Profile Ridder aan de Groenestraat. Voor kinderen geldt dat ze onder begeleiding van een volwassene mee kunnen doen. De dag wordt om 12.00 uur met traktaties en prijsuitreiking afgesloten bij Profile Ridder. De Zwerfafvalbrigade organiseert jaarlijks de World Cleanup Day Nijkerk samen met Profile Ridder, Lionsclub Nijkerk en de gemeente Nijkerk. Er zijn gezamenlijke opruimacties op het land en in het water. Voor het eerst dit jaar wordt een opruimactie met magneetvissen georganiseerd. Van Zoelen is initiatiefnemer van de website magneetvissennijkerk.nl. Deze website geeft allerlei handige informatie en tips over magneetvissen, de vondsten en magneetvis-activiteiten en -evenementen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen