“Samen Vooruit” op zoek naar oplossingen voor netcongestie

Foto:

VEENENDAAL – Allerlei partijen zoeken naar oplossingen oom netcongestie terug te dringen.

Een daarvan is de Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk

In de toekomst wordt gedacht oplossingen door veel meer samen te werken, bijvoorbeeld door samen een energiehub te realiseren. Die gedachten komen overeen met hoe wethouder René Windhouwer dat in grote lijnen voor zich ziet, beschreven  in de Routekaart Energieneutraal 20250

Maar dat is onder meer afhankelijk van het onderzoek “Samen Vooruit”, dat vandaag is begonnen. Dat wordt uitgevoerd door adviesbureau Stel. Dit onderzoek richt zich op netcongestie en de impact ervan op bedrijven die interesse hebben in beschikbare kavels op industrieterrein De Flier.

Projectleider Nelianne van Bloemendaal zal de komende tijd in gesprek gaan met ondernemers om het huidige energieverbruik en de piekbelasting in kaart te brengen. De BHN ook naar mogelijkheden om energie-efficiëntie te verbeteren en slimme oplossingen te vinden.

BHNvoorzitter René Krebber: “Hoewel er geen snelle oplossingen voor netcongestie zullen zijn, biedt dit onderzoek ons waardevolle inzichten om mogelijke oplossingen te realiseren. Samen werken we aan een duurzame toekomst!”

Dit traject wordt mede mogelijk gemaakt door het Regionaal Energieteam Bedrijven, een initiatief van FOV Regio Foodvalley, VNO-NCW Midden en LTO Noord, waarbij BHN en Gemeente Nijkerk samenwerkingspartners zijn. De gemeente Nijkerk ondersteunt dit project financieel.

Maar het gaat niet alleen om bedrijven. “Boeren zijn een deel van de oplossing’”,vertelde Fije Visscher van LTO Noord/de Vallei. “Samen vooruit” onderzoeken we, welke rol de agrarische bedrijven kunnen pakken bij deze vraagstukken. Ook wanneer het gaat om de energietransitie. Lokaal kunnen we, zeker als er sprake is van boerenbedrijven grenzend aan de bedrijventerreinen mogelijk oplossingen vinden’.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen