Gezellige kijkersdag bij Scouting Nijkerk

Foto:

Het zonnetje schijnt, het kampvuur brandt en de koffie staat klaar.

Afgelopen zaterdag was de jaarlijkse Kijkersdag bij Scouting Nijkerk. Het moment voor kinderen op de wachtlijst om te ontdekken of Scouting bij hen past. Broodjes bakken boven een kampvuur, armbandjes knopen of bouwwerken van bamboestokken creëren: voor iedereen was er wel iets te beleven.

Lange wachtlijst

Bij de koffie en thee staat welpenleiding Saskia, “maar als ik mijn uniform draag sta ik bekend als Rikki-tikki-tavi” grapt ze. Waarom een dag speciaal voor kinderen van de wachtlijst? “We hebben ontzettend veel animo voor nieuwe jeugdleden, maar helaas geen plek.” Ze legt uit dat er op dit moment meer dan dertig kinderen op de wachtlijst staan. “De bovenste wacht al drie jaar op een plekje. Na zo’n tijd zijn de verwachtingen ook hoog. Door de Kijkersdag kunnen ze al eerder kennismaken met het scoutingspel en kijken of het bij hen past.”

Te weinig vrijwilligers


Waarom kunnen ze de welpengroep niet uitbreiden? “Het liefst zouden we een tweede welpengroep starten, dat zou met de hoeveelheid aanmeldingen makkelijk kunnen. Maar we zijn allemaal vrijwilligers en op dit moment hebben we de leiding er niet voor.” Ze zoeken niet alleen leiding: “op dit moment zoeken we vooral een nieuwe penningmeester. Maar ook voor kleinere klussen is hulp altijd welkom: voor de komende natuurwerkdag zoeken we helpende handjes bij het snoeien en grasmaaien.”

Aan de grote glimlachen van de kinderen te zien, zullen er niet veel afmeldingen voor de wachtlijst komen. “Tot ziens!” wordt er bij het afscheid enthousiast geroepen. Voor hen kan die wachtlijst niet snel genoeg korter worden.

Interesse om Scouting Nijkerrk te helpen? Neem contact op via [email protected]

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen