Telstar kroont zich overtuigend tot kampioen

Telstar/Schoonderbeek 1 heeft zich gisteren in een rechtstreeks duel met directe concurrent Exakwa tot kampioen in de eerste klasse gekroond. Het uit Lelystad afkomstige Exakwa werd met een overduidelijke 19-8 de deur gewezen, waarmee Telstar de koppositie op de laatste speeldag overnam.

Na twee overwinningen op rij tegen Elburg en Sparta was voor de ploeg duidelijk geworden waartoe het is staat is: stabiel verdedigen, aanvallend dynamisch tot veel goals komen en als een hecht team strijden tot de laatste minuut. Het vertrouwen was dan ook goed in de week richting deze belangrijke wedstrijd.

Met de benoemde aspecten, een duidelijk strijdplan en alle vertrouwen vanuit de staf ging de ploeg de wedstrijd in.

De eerste paar minuten van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Er werd om en om gescoord tot een stand van 3-3. Vanaf dat moment wist het vlaggenschip uit Hoevelaken het spreekwoordelijke gaspedaal volledig in te drukken. Van 5-3 werd er een ‘run’ ingezet naar 9-4. Exakwa werd volledig overrompeld en wist geen vuist meer te maken, waar Telstar juist als collectief ongelofelijk sterk opereerde.

Dat er in de rust maar liefst 4 wissels aan de kant van Exakwa plaatsvonden zei veel.  Telstar had de touwtjes in handen en liet die ook na rust niet meer los. Aan de hand van een uitblinkende Marit Metz, met 6 goals, werd de voorsprong gestaag uit gebouwd. Ondanks de oplopende score verslapte de verdedigende druk niet en werden er maar weer 4 goals doorgelaten. Op een stand van 19-8 floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en konden de kampioensfestiviteiten beginnen.

Een resultaat om trots op te zijn. In korte tijd hebben de staf en ploeg hard gewerkt om dit resultaat neer te zetten. Iets wat met pieken en dalen is bereikt, maar vooral met heel veel vertrouwen in elkaar. Daarbij mag het wekelijks toegestroomde publiek niet vergeten worden. Jullie supporten ons vol passie en dat geeft elke keer weer een boost! Dank jullie wel!