Samenwerking speelotheek en bibliotheek wordt voortgezet

Foto:

De Speelotheek en Bibliotheek werken al jaren samen om ouders van jonge kinderen te ondersteunen.

De samenwerking is nu vernieuwd en wordt voor de komende jaren voortgezet.

Steeds meer ouders maken gebruik van het aanbod van de Speelotheek. De Speelotheek zit in het hart van de Bibliotheek. Samen organiseren de Speelotheek en de Bibliotheek activiteiten voor jonge ouders, zoals de Peuterochtend en het Mamacafé.

Peuterochtend


Tijdens de Peuterochtend kunnen peuters spelen met speelgoed van de Speelotheek. Er is ook een leuke activiteit en ze worden voorgelezen door een vrijwilliger. De kinderen kunnen direct gratis lid worden van de bibliotheek en boekjes uitzoeken om te lenen. Regelmatig komen gastsprekers vertellen over uiteenlopende onderwerpen, zoals kinderfysiotherapie of yoga. De Peuterochtend is elke maandagochtend in de oneven weken.

Mamacafé


Het Mamacafé richt zich op zwangere vrouwen en moeders met baby of dreumes. Het is een ontmoetingsplek om te praten over alles wat bij het moederschap komt kijken. Regelmatig schuift ook hier een gastspreker aan. De Bibliotheek geeft voorlichting over het belang van (voor)lezen op jonge leeftijd. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met de baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.

Beide organisaties zijn blij met de samenwerking. Laura Koppenberg, directeur-bestuurder van de Bibliotheek, zegt: “We bereiken gezamenlijk nóg meer ouders en jonge kinderen. Tijdens onze gezamenlijke activiteiten is het een levendige boel in de Bibliotheek. Het werkt echt verbindend: jonge ouders ontmoeten elkaar, wisselen ervaringen uit en geven elkaar tips.”

Lien Bakker, namens het bestuur van de Speelotheek, zegt: “Spelen en lezen is goed voor de ontwikkeling van het kind. Door onze samenwerking met de bibliotheek houden we de drempel laag, dus een echte win-win-situatie.”

Vrijwilligers gezocht

Beide organisaties draaien voor een groot deel op vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd van harte welkom en zelfs hard nodig. Interesse? Neem gerust contact op over de mogelijkheden met de Speelotheek of de Bibliotheek.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen