Zes op de dertien openbare gebouwen hebben groen energielabel

bron: Republiq
bron: Republiq
Foto:

In de vastgoedportefeuille van de gemeente Nijkerk zit maar één gebouw met een rood energielabel.

Daar tegenover staan dan wel weer zes gebouwen met een groen energielabel. (gegevens adviesbureau Republiq). Navraag bij de gemeente leerde ook, dat zes andere gebouwen nog energielabel hebben

Een woordvoerder van de gemeente: “De gemeente is bezig met het verduurzamen van maatschappelijk en gemeentelijk vastgoed. Deze verduurzaming wordt gestuurd door wettelijke kaders, zoals de Energiebesparingsplicht en gemeentelijk beleid, zoals de Routekaart Nijkerk Energieneutraal.
Een voorbeeld is sporthal Ridderspoor in Hoevelaken. Op dit moment heeft sporthal Ridderspoor een energielabel G. Deze sporthal wordt verduurzaamd en er wordt gestreefd naar een energielabel A.”

Maatschappelijk en gemeentelijk vastgoed

Het gaat daarbij om zogenoemd ‘maatschappelijk vastgoed’ dat gemeentebezit is: van het stadhuis tot het zwembad en van culturele centra tot scholen. Die drukken, al naar gelang de vastgelegde gasprijs, op de begroting van de gemeente, of van bijvoorbeeld de school of sportclub die van het gebouw gebruik maakt.

Ten opzichte van heel Gelderland doet Nijkerk het overigens behoorlijk goed: het percentage gemeentegebouwen met een groen energielabel ligt hier hoger, en het aandeel energieslurpers juist lager dan in Gelderland als geheel.

bron: AD

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen