Aeresleerlingen in finale tuinaanleg

Foto:

SCHAARSBERGEN – Afgelopen weekend stond in het teken van de Landelijke kwalificatiedagen mbo tuinaanleg.

Aeres MBO Nijkerk was daar als team bij aanwezig. Studenten Marien Hollemans en Alexander de Jong van de opleiding vakbekwaam hovenier waren gemotiveerd om een plek te bemachtigen voor de finale.  Dat is gelukt. Samen met collega-school Aeres MBO Velp, vorig jaar winnaar, hebben ze één van de vier finaleplaatsen weten te bemachtigen.

De wedstrijdtuin

De wedstrijd bestond uit een kleine tuin aan te leggen binnen een tijdsbestek van 14 uur verdeeld over 3 dagen. In deze speciale ‘duintuin’ werden de studenten uitgedaagd op verschillende vakdisciplines denk aan; uitzetten van hoogtes, bouwkundige elementen aanbrengen zoals palissades, verharding, lichtelementen en beplanting op basis van een beplantingsplan. Het spannende is dat het op wedstrijdniveau wordt aangelegd. Dit betekent dat ze goed moeten kunnen samenwerken, plannen en overzicht moet bewaren. Maar ook omgaan met stress, want tijd is tijd en de jury zit er bovenop.

“Het was een tuin met veel verschillende hoogtes, maten en materialen. Ik vond dat de tuin er strak in lag, maar je weet niet precies waar de jury op let” aldus Marien en Alexander.

De finale is tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg op 9, 10 en 11 januari 2024.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen