Nieuwbouw St. Jozef en Kerkplein stap dichterbij

Foto:

De gemeente Nijkerk werkt samen met verschillende partijen aan de nieuwbouw van woonzorgcentrum St. Jozef en het Kerkplein.

Het ontwerpbestemmingsplan voor St. Jozef ligt binnenkort ter inzage. Dit is belangrijk voor de herontwikkeling van het Kerkplein.

Parkeren voor St. Jozef onder Kerkplein

De gemeente wil het Kerkplein zo snel mogelijk ontwikkelen. Eerst was het idee om op het Kerkplein een openbare parkeergarage te bouwen. Dit plan ging niet door vanwege juridische en financiële risico’s. Om een oplossing te vinden, besloot de gemeenteraad dat parkeren voor St. Jozef in de plannen voor het Kerkplein mee kon. Hierdoor kan het Bouwplan Kerkplein toch doorgaan.

Bouwplan Kerkplein financieel haalbaar maken

De afgelopen tijd heeft de gemeente in overleg met de betrokken partijen de uitgangspunten voor Bouwplan Kerkplein opnieuw bekeken. Daaruit bleek dat het plan haalbaar is, als er een kleine aanpassing wordt gedaan. Er komen waarschijnlijk 110 woningen in plaats van 99. Ook wordt gedacht aan het omzetten van een aantal sociale huurwoningen naar koopwoningen. Deze sociale huurwoningen worden dan op een andere plek in de gemeente gebouwd. Verder komen er in de parkeergarage 80 plaatsen voor St. Jozef.

Ontwerpbestemmingsplan St. Jozef ter inzage

tekening: Bureau Bos

Vanaf 16 november tot 28 december 2023 ligt het ontwerpbestemmingsplan Het Nieuwe St. Jozef ter inzage. Omwonenden krijgen hierover een brief. Ook wordt informatie gedeeld via de officiële kanalen, in de Stad Nijkerk en op de website van de gemeente. In de zes weken dat het plan ter inzage ligt, kan iedereen reageren door een zienswijze in te dienen. Daarna wordt bekeken of het nodig is om het ontwerpbestemmingsplan aan te passen. De gemeenteraad stelt het bestemmingsplan vast.

Planning op elkaar afgestemd

De parkeerplekken voor St. Jozef worden dus in het Bouwplan Kerkplein uitgevoerd. De twee projecten zijn daardoor inhoudelijk, procesmatig en financieel aan elkaar verbonden. Een vastgesteld bestemmingsplan voor St. Jozef is nu een randvoorwaarde voor WSN om bindende afspraken te maken over de afname van parkeerplaatsen onder Bouwplan Kerkplein. De verdere kaderstelling voor Bouwplan Kerkplein en het vaststellen van het bestemmingsplan voor St. Jozef gaan tegelijkertijd naar de gemeenteraad. Dat is waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2024. Wanneer de gemeenteraad de plannen goedkeurt, betekent dit dat naar verwachting in 2025 gestart kan worden met de ontwikkeling van het Kerkplein.

Komt het einde dan toch in zicht?
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen