Het beeldje staat weer op de plek voor het station

Foto:

In 2021 is gestart met de voorbereidingen van de reconstructie van de Oranjelaan en Hoefslag.

Vandaag zijn de werkzaamheden door de de firma Timmer formeel opgeleverd.
Wethouder René Windhouwer was trots op het resultaat. Hij bedankte bedrijven, aannemer, ambtenaren en vele anderen voor het meedenken en het begrip tijdens de overlast.

De weg was al vanaf 15 september weer open Daarna werd het ‘groen’ aangeplant en vandaag is het beeld “jeugdige krachtmeting”.

Het beeldje is in 1969 ontworpen door Inka Klinckhard. Afgelopen jaar is het gerenoveerd. Ook de waterspuwer is in ere hersteld.

Doel van al het werk


Het gebied is een belangrijke verkeersader die grenst aan het centrum. De Oranjelaan en Stationsweg worden veel gebruikt door doorgaand verkeer als verbinding naar Barneveld en Putten. Dit zorgt voor onnodige drukte en gevaarlijke situaties en klachten over de verkeersveiligheid
Om dat doorgaand verkeer te ontmoedigen, wordt de maximumsnelheid van 50 km/uur verlaagd naar 30 km/uur. Dit is ook in lijn met het landelijk verkeersbeleid.

De gemeente wil openbare ruimtes duurzamer inrichten. Daarom komen er meer bomen en groen, en het parkeren wordt beter geregeld. Het Willem Alexanderplein is ingericht als verblijfsgebied.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen