“Nijkerks Kunstdoosje” is in de Refter gelanceerd

Foto:

Afgelopen vrijdag kwamen kunstenaars en geïnteresseerden bijeen in het nieuwe buurthuis de Refter (in het voormalige zusterhuis).

Met elkaar vierden ze de lancering van een bijzonder nieuw Nijkerks product: Nijkerks Kunstdoosje. Dat is bedacht en ontworpen door Annemarie Westhof, met behulp van tien Nijkerkse kunstenaars.

De eerste tien doosjes reikte Annemarie onder luid applaus uit aan de makers. Het Nijkerks Kunstdoosje is een cadeaudoosje met daarin tien kaarten op A5-formaat, met daarop de toren van Nijkerk.

Daarnaast bevat het doosje een eiken standaard zodat je de kaarten ook neer kunt zetten. Tien kunstenaars gaven in een mooi beeld hun eigen versie van de toren weer, met behulp van onder andere aquarel, fotografie, mixed media art, Lego of draad. Een bijzondere collectie.

Lokaal product

Het idee voor het doosje kwam van creatieve maker en coach Annemarie Westhof. Annemarie: “Voor dit project ben ik op zoek gegaan naar Nijkerkers die op verschillende manieren creatief zijn. Een aantal ken ik uit mijn eigen netwerk, maar de meesten heb ik via social media opgezocht en benaderd. Gelukkig reageerde iedereen positief!”

Het project is volledig lokaal gemaakt: van de doosjes (Tupak packaging), de eiken standaards (Kroon meubelmakerij) tot het drukwerk zelf (Torendruk). “De doosjes vouwen, stempelen en inpakken heb ik zelf gedaan!”

Het creatief talent van Nijkerk

Westhof heeft een mooi doel met het uitbrengen van het Kunstdoosje: “Ik wil laten zien hoeveel creatief talent er in Nijkerk is. Dit zijn maar tien mensen, maar er is nog veel meer talent! Ik vind het mooi om deze mensen in de spotlights te zetten. Op de achterkant van de kaarten vind je dan ook hun gegevens zodat je meer van hun werk kunt zien.”
Ze hoopt dat het product goed verkocht gaat worden. “De toren is door veel Nijkerkers geliefd. Het is ook een superleuk cadeau voor de feestdagen!”

Vanaf zaterdag 11 november is het doosje verkrijgbaar bij Diekes Mixstore en de GezondheidsWinkel (GW). Ze zijn ook te koop op de kerstmarkt van Streams op 15 december. Daarnaast verkoopt Westhof de doosjes zelf via haar Instagram-account (@nijkerkskunstdoosje).

bijdrage van Celine Prins – MediaPrins

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen