St Jansdal opent acute opname afdeling

Foto:

HARDERWIJK – Om de toegang tot acute, hoogwaardige, specialistische ziekenhuiszorg nu en in de toekomst voor patiënten goed te laten verlopen, opende St Jansdal op 16 november een acute opname afdeling.

De patiënten komen op de AOA terecht via spoedeisende hulp (SEH) of na een bezoek aan de polikliniek. De afdeling is dan ook dag en nacht open.

Dankzij de AOA hoeven patiënten minder lang op de spoedeisende hulp blijven. Ook zorgt het voor meer rust op andere verpleegafdelingen, omdat daar geen opnames meer plaatsvinden in de avond en nacht. Leonie Boven, voorzitter raad van bestuur: “We zijn ontzettend blij en trots dat we de AOA in onze spiksplinternieuwe ziekenhuisvleugel hebben weten te realiseren. Onze zorgprofessionals zullen ook op deze nieuwe afdeling klaarstaan om de best passende zorg voor onze patiënten leveren.”

Patiënten blijven maximaal twee dagen op de AOA. Alles is erop gericht om in die tijd te onderzoeken wat het probleem is en om de behandeling van de klachten te starten. Na het verblijf op de AOA stromen patiënten door naar een gewone verpleegafdeling binnen St Jansdal, kunnen ze terug naar huis of naar een collega zorgaanbieder. De AOA speelt in op de snel groeiende en complexer wordende acute zorgvraag in de regio en stelt St Jansdal beter in staat om de juiste zorg op de juiste plaats te geven.

In steeds meer ziekenhuizen komt er een acute opname afdeling. De ervaringen in het land leren dat de komst van een AOA in een ziekenhuis positief is voor patiënten én voor medewerkers. De zorg op een AOA is helemaal toegespitst op patiënten die onverwachts moeten worden opgenomen, met passende zorg voor de acute fase en snelle diagnostiek.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen