Ongeveer 25 mensen praten mee over nieuw klompenpad

Foto:

De Veldschuur van wijngaard Aan de Breede Beek zat helemaal vol met mensen, die mee wilden denken over Klompenpad Slichtenhorst.

Die avond was op touw gezet door de Stichting Slichtenhorst, IVN Nijkerk, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Nijkerk.

Wethouder Mariëlle Broekman concludeerde, dat de onverwacht grote opkomst de behoefte aan het klompenpad alleen maar onderstreept.
Ze vond het mooi, dat zoveel mensen samen vorm kunnen geven en in de werkgroep willen gaan zitten. De voorbereiding zal nog wel veel werk met zich meebrengen, zo verwachtte ze.

Bert van de Pol (Stichting Slichtenhorst) wist te vertellen, dat er vanaf het begin van de stichting al over het klompenpad wordt gesproken. Wat hem betreft moet het er ook komen: “Er wordt al veel gewandeld in deze omgeving, maar op de weg. Maar het is beter als die wandelaars van de weg af gaan, het (klompen)pad op.”

Wethouder Windhouwer doet op insta gewag van de verstoringen van de rustgebieden door reeën en ander wild.

Het klompenpad Slichtenhorst wordt een wandelroute, die het landschap en de cultuurhistorie van het gebied beleefbaar maakt. Het wordt het vijfde klompenpad in onze gemeente. Als het even kan, wordt het nieuwe wandelpad aangesloten op het Kruishaarderpad en het Appelpad. Via overstappunten zijn de klompenpaden met elkaar te combineren waardoor een netwerk van Klompenpaden in de gemeente Nijkerk kan ontstaan.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen