Flevo dames lijdt opnieuw puntverlies

Foto:

De Flevo dames kregen voor deze wedstrijd dezelfde opdracht van Coach Ronald Bokkers als de vorige wedstrijden.

Maak gebruik van de aanwezige snelheid in het team. Goed bewegen in de aanval en niet statisch gaan liggen. In de verdediging verdedigen in de ballijn en een slag terugdoen om eventueel de bal te onderscheppen voor een contra.

De eerste periode verliep stroef bij Flevo. Het leek op een zwemwedstrijd. Er werd veel gezwommen door beide teams maar zonder resultaat. Beide teams hadden het zwaar in het begin van de wedstrijd. Aan het einde van de eerste periode lukte het Jette Bokkers om de 1-0 te scoren. Dit deed zij door de bal mooi aan de rechterkant vlak langs de keeper in het doel te mikken.

In de tweede periode kwam DWV snel op een 1-1 gelijke stand. De Flevo dames werkten hard om nog een doelpuntje te maken, maar wilde niet lukken. Flevo dames kregen wel een paar keer een man-meer, maar konden dat voordeel niet verzilveren. De bezoekers scoorden met een listige boogbal wel. 1-2 dus.

In de rust maakte coach Bokkers duidelijk, dat er meer bewogen moest gaan worden in de aanval. En in de verdediging elkaar beter helpen met overnemen.

In de derde periode lieten de Flevo dames gelijk van zich horen. Margrita Bollink lag klaar op de midvoor om de bal te ontvangen. Er werd een mooi pasje gegeven op Bolink. Hierdoor kon ze een mooie actie maken en het balletje in de linkerhoek te mikken. De Flevo dames stonden nu weer op een gelijke stand 2-2. Kort daarna scoorden de bezoekers twee keer achter elkaar waardoor Flevo nu 2-4 achter stonden. Aan het einde van de periode kon Jette Bokkers scoren Ze deed dit door vanaf 7 meter met een boogbal fraai in het doel te gooien en de achterstand terug te brengen tot 3 – 4.

De vierde periode begonnen de dames weer gemotiveerd om de wedstrijd in Nijkerks voordeeel te beslissen. Dit begon bij Miranda van de Vliert die tijdens een man-meer situatie met een lobje over de keeper te scoren. De bal dobberde naar 4-4. Even later deed ze datzelfde kunstje nog een keer. De dames stonden nu 5-4 voor. Aan het einde van deze periode waren de Flevo dames heel erg strak op de verdediging, zodat de winst mee naar huis kon worden genomen. In de laatste minuut van de wedstrijd werd er bij de Flevo dames nog een speelster voor 20 seconden weggestuurd. DWV wist hier gebruik van te maken en vanaf de rechterhoek de eindstand op 5-5 te zetten.

Doordat nummer twee van de ranglijst PFC Rheden thuis verloor van de Rijn uit Wageningen, liepen de Nijkerkers toch weer een puntje uit. Ze blijven staan op de de eerste plaats met 5 punten voorsprong.

Bijdrage van Lara van de Vliert

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen