Ontwerpbestemmingsplan Poort naar Hoevelaken ter inzage per 28 december

Foto:

De gemeente legt het ontwerpbestemmingsplan Poort naar Hoevelaken vanaf 28 december 2023 voor zes weken ter inzage.

Het plan beschrijft de herontwikkeling van de westelijke entree van Hoevelaken, hoek Koninginneweg – Westerdorpsstraat. Met het plan wil de gemeente de ontwikkeling van 47 woningen mogelijk maken. Dit bestaat uit een appartementencomplex met 38 appartementen, negen eengezinswoningen en een buitenruimte. Omwonenden en geïnteresseerden hebben inspraak op het plan gegeven bij informatiebijeenkomsten die goed bezocht werden.

Bestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden

Om het bouwplan van 47 nieuwe woningen mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan voor de locatie aangepast worden. Deze procedure gaat nu van start. Ook is een zogeheten ontwerpbesluit hogere waarden nodig. Dit omdat bewoners van de toekomstige woningen geluidsoverlast kunnen hebben van de omliggende wegen. Er zijn maatregelen nodig om een goed woon- en leefklimaat te realiseren, zoals het maken van geluidluwe gevels bij de appartementen.

Veel interesse in nieuwe woningen

Bij de informatiebijeenkomst van 13 november 2023 waren ruim 200 belangstellenden aanwezig. Veel bezoekers vertelden belangstelling te hebben om op deze locatie te gaan wonen. Wethouder Esther Heutink: “De hoge opkomst laat zien dat er grote behoefte is aan woningbouw in Hoevelaken. Poort naar Hoevelaken is een mooi initiatief op een prominente plek in Hoevelaken.”

Ter inzage legging

Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden liggen vanaf 28 december 2023 tot en met 7 februari 2024 ter inzage en zijn te raadplegen via www.nijkerk.eu/ter-inzage. In deze periode is het mogelijk een zienswijze in te dienen bij de stukken.

Inloopbijeenkomst 8 januari

Op 8 januari 2024 tussen 19.00 en 21.00 uur organiseert initiatiefnemer Bouwbedrijf Schoonderbeek samen met de gemeente een inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in De Stuw, De Brink 10 in Hoevelaken. Aanmelden is niet nodig. De gemeente informeert omwonenden en betrokkenen over de terinzagelegging en nodigt hen uit voor de informatiebijeenkomst.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen