Telstar verslaat DWS en slaat een gat van vier punten

BARNEVELD – Telstar/Schoonderbeek 1 heeft in de uitwedstrijd bij DWS gedaan wat het moest doen.

De ploeg uit Hoevelaken versloeg de thuisploeg met klinkende cijfers en zette DWS terug naar de derde plaats.

In de Veluwehal werd om 16.00u het eerste fluitsignaal gegeven door arbiter Kool. Het equipe van Maarten de Jong en Henk van Ginkel wist direct haar stempel op de wedstrijd te drukken door drie keer op rij te scoren. Na de 1-3 liepen de Hoevelakers snel uit naar een 1-5 score. Smet op de eerste helft was het uitvallen van Bente ten Ham met een ogenschijnlijk zware knieblessure.
Ondanks deze tegenslag wist de ploeg echter het hoofd hoog te houden waardoor de ruststand op 6–11 uitkwam.

In de eerste aanval na rust wist Telstar direct de 6-12 op het bord te zetten. De ploeg ging door met scoren, maar vond de korf minder makkelijk dan de eerste helft. Aan de andere kant werd echter ook de verdedigende teugels verder aangetrokken waardoor DWS weinig tot score kwam. Met nog 4 minuten op de klok stond het 10-17 en kreeg men de opdracht om naar de 20 goals te werken. Dit lukte, tweemaal zelfs, ware het niet dat beide doelpunten af werden gekeurd. Einduitslag: 10-19.

Met deze klinkende overwinning gaat Telstar/Schoonderbeek 1 het kerstreces in als winterkampioen. De Hoevelakers hebben een comfortabele voorsprong van vier punten op achtervolger Hellas ‘63.