Vier mogelijkheden voor tijdelijke woningen in Hoevelaken

Foto:

Binnen onze gemeentgrenzen zijn de afgelopen jaren op verschillende locaties tijdelijke woningen gebouwd.

Het overgrote deel van deze woningen is gesitueerd nabij de kern Nijkerk. Om ook in Hoevelaken tijdelijke woningen te kunnen bouwen, heeft de gemeente een quick scan uitgevoerd naar mogelijke locaties.
Wethouder Esther Heutink-Wenderich had dat in de raadsvergadering van 20 april 2023.

Quick scan

De quick scan heeft geleid tot een twaalftal locaties die in aanmerking komen voor tijdelijke woningbouw. Deze locaties zijn geselecteerd op basis van hun omvang, ligging en andere factoren, zoals de huidige bestemming en de mogelijkheden voor ontsluiting.

Inschatting aantallen

Op basis van de ervaringen met andere tijdelijke woningbouwlocaties in de gemeente Nijkerk is een inschatting gemaakt van het aantal woningen dat op elke locatie kan worden gerealiseerd. Voor grondgebonden woningen is een oppervlakte van ongeveer 300 m² per woning nodig, inclusief parkeerruimte en berging. Voor gestapelde woningen is een oppervlakte van ongeveer 200 m² per woning nodig.

Doelgroepen

De tijdelijke woningen in Hoevelaken zijn bedoeld voor verschillende doelgroepen, zoals jongeren/starters, spoedzoekers, personen met een urgentieverklaring en reguliere woningzoekenden en statushouders.

Kansrijke locaties

  • Sportpark De Eekhoorn: hier kunnen ongeveer 100 woningen worden gebouwd, waarvan 50 grondgebonden en 50 gestapelde.
  • Industrieterrein De Kronenburg: hier kunnen ongeveer 150 woningen worden gebouwd, waarvan 75 grondgebonden en 75 gestapelde.
  • Aan de rand van het dorpscentrum: hier kunnen ongeveer 125 woningen worden gebouwd, waarvan 62 grondgebonden en 63 gestapelde.
  • Aan de rand van het bedrijventerrein De Wetering: hier kunnen ongeveer 75 woningen worden gebouwd, waarvan 37 grondgebonden en 38 gestapelde.
    Vervolg

Uit de quick scan komt de Middelaarseweg duidelijk als meest kansrijke locatie naar voren. Hieraan ten grondslag liggen onder andere de goede mogelijkheden om de locatie te ontsluiten, de flexibele omvang, het huidige gebruik en weinig omwonenden.

gemeente Nijkerk zal de komende tijd de vier kansrijke locaties nader onderzoeken. Hierbij zal onder andere worden gekeken naar de haalbaarheid en de kosten. De gemeenteraad zal hierover later dit jaar worden geïnformeerd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen