Frank van der Kaaij: Hans Dorrestijn blijft jong van geest

Foto:

Donderdag 21 december 2023 bezocht Hans Dorrestijn ons mooi en uitverkocht theater.

Hij heeft ons getrakteerd op een aantal heerlijke voordrachten afgewisseld met vermakelijke korte liedjes en dichterlijke vondsten. Terwijl de meeste artiesten bij aanvang het podium opstormen komt Hans Dorrestijn, de taalmeester, enigszins sloffend de zaal in wandelen direct met de verontschuldiging “dat hij er nog is”.

Een avond waarin het onvermijdelijke levenseinde op diverse manieren letterlijk voor het voetlicht wordt gebracht. Toch, ondanks de gestapelde jaren, Hans Dorrestijn blijft het publiek prima, geestig en speels te onderhouden. Mede ook door zijn van nature charmerende wijze van vertellen en altijd toch met een soort vergevende toon en aanvaarding van het dagelijkse wrede en absurde leven.

Zijn woordkunst is inmiddels welbekend en hij heeft vele artiesten van materiaal voorzien. Ook deze avond werd ik weer aangenaam verrast door de dynamiek en luchtigheid die in zijn conferences zijn opgesloten. Hans Dorrestijn weet de zware onderwerpen en het onvermijdelijke aangenaam licht te houden en de lach te laten rollen. Ook zijn zelfbeklag blijft leuk. Op een heerlijke manier weet hij ons mee te nemen naar zijn mislukte relaties en deze diepzwarte periodes af te romen met smakelijke onliteraire scheldkanonnades.

Middenin het optreden ontvingen we allen de boodschap dat dit zijn laatste voorstelling zal zijn. Hij zegt het zonder enige weemoed of pijn in zijn stem. Tijdens de voorstelling buigt hij bij elk applaus diep en dompelt zich daarmee zichtbaar in de warmte van het publiek om de herinnering en gedeeld plezier groter mee te nemen. Gedwongen door het onvermijdelijke zwaait hij royaal bij het afscheid op deze avond: ’t Houdt een keer o

Was getekend Frank van der Kaaij ([email protected])

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen