Oplevering duurzame woningen Nijkerkerveen

Foto:

Vandaag zijn officieel 29 prachtige, duurzame woningen opgeleverd in Nijkerkerveen.

Symbolisch overhandigde Michiel Van Baarsen, directeur-bestuurder van WSN de sleutel aan Bert van Essen, directeur van voormalige woningvereniging De Goede Woning. “We zijn trots en verheugd dat we weer mensen een nieuw thuis hebben kunnen geven.”

Woningnood

In deze tijd van woningnood zijn de 29 nieuwe sociale huurwoningen in Nijkerkerveen meer dan welkom! De bouw startte in oktober 2022 en Bouw B.V. heeft deze duurzame woningen gebouwd en opgeleverd.

Behoefte aan levensloopwoningen

De behoefte aan levensloopbestendige woningen in de gemeente Nijkerk neemt snel toe door de vergrijzing. WSN speelt hierop in op. Helaas is de trend bij veel nieuwbouwprojecten, die worden
ontwikkeld door commerciële ontwikkelaars, dat huurders vooral (kleine) appartementen aangeboden krijgen, die niet geschikt zijn voor senioren. Michiel van Baarsen: “We zijn blij dat we op deze locatie 8 eengezinswoningen 21 levensloopbestendige woningen hebben kunnen bouwen. Dat sluit perfect aan op de toenemende vraag. WSN vindt het belangrijk om woningtypes te bouwen waar behoefte aan is om zo ook doorstroming te realiseren. Door doorstroming kunnen weer eengezinswoningen vrijkomen voor starters.”

Duurzaam en energiezuinig

Peter Bitterling, projectontwikkelaar WSN: “Alle woningen zijn extra goed geïsoleerd en hebben een individuele warmtepomp waarmee bewoners hun woning kunnen verwarmen en koelen. Ook hebben de woningen een mechanische ventilatie met warmteterugwinning. De woningen zijn ook voorzien van
zonnepanelen. Zo bieden we de nieuwe bewoners een comfortabel en prettig thuis. Bij de oplevering vond ik het vooral heel erg leuk om te zien hoe blij mensen waren. Onze huurders waren heel enthousiast. Dat maakt mijn werk heel leuk, want daar doen we het voor, om woningzoekenden blij te maken met een nieuw thuis.”

Blije bewoner mevrouw Yvonne Ruyssenaers vertelt

“Wij zijn heel blij met ons nieuwe huis, iedere keer weer als ik naar huis rij, ben ik blij dat ik er ben. Het is een heerlijk huis. We woonden eerst in een appartement. En nu woon ik heel vrij en ruim aan een heel fijn hofje en we hebben hele leuke buren. We woonden eerst in Soest en onze dochter tipte ons over deze woningen. Dus we wonen nu ook nog eens lekker dicht bij onze dochter, haar man en de kleinkinderen, zij wonen ook in Nijkerkerveen.”

Een stukje geschiedenis

Na de fusie met De Goede Woning in 2018 kreeg WSN ook grond mee aan de Jacob de Boerweg. Deze grond is in het verleden door De Goede Woning (DGW) aangekocht met als doel een nieuwbouwproject te ontwikkelen. Als eerbetoon heeft de gemeente Nijkerk de straat De Goede Woning genoemd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen