De nieuwe Max heet straks misschien wel Sascha

Foto:

KNAF zoekt tijdens Academy Experience naar mogelijke opvolger van Max Verstappen door kinderen op veel aspecten te testen en uit te dagen

Een opvolger van Max Verstappen vind je niet zomaar. Toch doet de KNAF een serieuze poging door een nieuw talentenprogramma op te zetten. In dat programma zit Sacha van ’t Pad Bosch.

“Als wij ze willen helpen om een meer complete coureur te worden, moeten we ze zo breed mogelijk opleiden”, oordeelt Niek Nijboer, performance manager van de autosportfederatie. “Daarom focussen we ons op fysieke ontwikkeling, mentale vorming, mentale hardheid, discipline en lifestyle én besteden we veel aandacht aan het commerciële aspect. Hoe moeten ze zichzelf als individu in de markt zetten? Het is een heel dure sport, die niet zomaar gefinancierd kan worden.
Ze moeten topsporter zijn én ondernemer.”

Op zoek naar een opvolger van Verstappen dus. Misschien is Billy van Staveren dat wel. Of Eva Dorrestijn. Of de 13-jarige Sascha van ’t Pad-Bosch, die bekendstaat als een groot talent. Ook hij is nu al veel in het buitenland en is al op jonge leeftijd verrassend volwassen. ,,Ik ben heel dankbaar dat ik hieraan mag meedoen”, vertelt hij. ,,Bij de academie komen kan me helpen om mijn droom uit te laten komen, racen in de Formule 1. Ik moet daar veel discipline voor hebben, veel trainen en sponsors zoeken. Dat is moeilijk, maar ik ben daar elke dag mee bezig.”

bron: AD

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen