10 jaar hyacinten voor jonge mensen met kanker

Foto:

HARDERWIJK – Voor het tiende jaar organiseert de AYA Foundation samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de ‘hAYAcinten’ actie.

Op vrijdag 26 januari staan in 25 ziekenhuizen, waaronder ziekenhuis St Jansdal (locatie Harderwijk), hyacintenkramen. De opbrengst gaat naar zorg voor jongvolwassenen met kanker, ofwel: AYA’s (Adolescents & Young Adults).

Jaarlijks krijgen in Nederland 3.900 jonge mensen tussen de 18 en 39 jaar kanker. “De impact van kanker is groot, laat staan op deze jonge leeftijd”, vertelt Yvonne van Ginkel, coördinerend oncologieverpleegkundige. “Voor deze jonge doelgroep heeft de ziekte gevolgen voor een heel groot deel van hun leven. Denk aan opleiding, werk, sport, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en toekomstplannen. Daarom is leeftijdsspecifieke zorg en ondersteuning noodzakelijk.” Binnen ziekenhuis St Jansdal wordt AYA-zorg verleend, waarbij niet alleen oog is voor de beste medische behandeling, maar ook voor de impact op het dagelijks leven. Denk hierbij aan studeren tijdens chemotherapie, het invriezen van eicellen voor een toekomstige kinderwens of hulp bij het vertellen aan je jonge kinderen dat je niet meer beter wordt. Yvonne: “We bieden hulp en rijken handvaten aan bij dit soort thema’s en zorgen ervoor dat mensen er niet alleen voor staan.”

“Als je jong bent en kanker hebt, heb je niet alleen hulp nodig bij het bestrijden van de ziekte, maar ook bij alles wat erbij komt kijken in een jongvolwassen leven.” – Joris, 33 jaar

De opbrengst van de hyacintenactie komt ten goede aan betere zorg voor jonge mensen met kanker. Op vrijdag 26 januari zijn de hyacinten vanaf 9.00 uur te koop in de centrale hal van ziekenhuis St Jansdal Harderwijk.

Op de foto (v.l.n.r.): Yvonne van Ginkel (coördinerend oncologieverpleegkundige) , Michelle Bronk (coördinerend oncologieverpleegkundige), Gerrie Fuite Wielink (verpleegkundigs specialist), Matthé Bollen (internist-oncoloog), Herlinde Selles (coördinerend oncologieverpleegkundige)

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen