Telstar promoveert in afgetekende Nijkerkse derby

04 feb , 22:49 Nieuws
2024 02 04 korfbal 1
In al weer de vierde Nijkerkse derby van het seizoen 2023/2024 heeft Telstar/Schoonderbeek 1 zich zaterdagavond verzekerd van promotie.
De ploeg van De Jong en Van Ginkel won afgetekend van Sparta/Jobs 1 en weet dat het volgend zaalseizoen uitkomt in de eerste klasse.
Eerder in de week maakte het trainersduo van Telstar bekend dat ze ook volgend seizoen verantwoordelijk zullen zijn voor de hoofdmacht uit Hoevelaken.
De wedstrijd begon stormachtig in sporthal De Slag. Telstar nam met een openingsdoelpunt het initiatief. Sparta (derde op de ranglijst) wist echter aan te haken en beide ploegen hielden elkaar tot een 4-4 stand in evenwicht. Vanaf deze stand sloeg Telstar het eerste gat van 2 punten. Deze voorsprong zou nooit meer kleiner worden. De ploeg wist het kwaliteits- en krachtsverschil steeds verder om te zetten in een grotere voorsprong en een aantal mooie doelpunten. Leidsman Bronkhorst floot zodoende het rustsignaal met een 12-7 stand.
Het vertrouwen binnen de Hoevelakense ploeg was groot. In het kwartier na rust werd Sparta/Djops overklast. In een mum van tijd wist Telstar uit te lopen naar een voorsprong van 8 punten. Het publiek werd getrakteerd op vloeiende combinaties en een aantal hele fraaie acties en doelpunten. Tekenend was de werklust die het team op de mat legde, duels werden gewonnen, rebounds boven hoofden weggeplukt en er werden veel acties naar binnen gemaakt.
In het restant van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op tussen Telstar, dat wist dat de buit al binnen was, en Sparta, dat besefte dat het ontstane gat niet meer te dichten viel. Invallers bij Sparta/Djobs Tom Lohuis en Sem Vreekamp wisten in de slotfase hun invalbeurt nog te bekronen met een doelpunt.
Het eindsignaal klonk met een eindstand van 25-15.
bijdragen van Jarno van de Bor en Joost Geluk
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]