Gemeente kan Streams geen subsidie geven

Foto:

Door onder andere financieel tegenvallende resultaten slaat Streams Breede Beek een andere weg in.

In het persbericht uitte het theater haar teleurstelling over de houding van de gemeente, die geen subsidie wilde verlenen.

In een reactie zegt één van de woordvoerders van de gemeente: “We hebben met Streams eind september 2023 gesproken over hun financiële problemen. In dat gesprek hebben we aangegeven dat het voor de gemeente niet mogelijk is om een groot bedrag financieel bij te dragen. De gemeente heeft hiervoor geen geld begroot. Belangrijk voor onze afweging is ook dat Streams een commercieel, particulier initiatief is en de gemeente op geen enkele manier betrokken is geweest bij de realisatie van het theater.
Hetzelfde geldt voor de programmering.

In het gesprek wat we hebben gevoerd hebben we wel meegedacht over een oplossing. We hebben bijvoorbeeld gezegd dat we ons netwerk zo veel mogelijk naar Streams willen doorverwijzen. En ook dat we bereid zijn mee te denken over de invulling van maatschappelijke voorstellingen, zoals cultuureducatie en dans. Daar is Streams toen niet op ingegaan, maar dit aanbod staat nog steeds.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen