Gemeente sluit woning wegens overtreding Opiumwet

archieffoto
archieffoto
Foto:

Burgemeester Renkema heeft op 15 februari 2024 een woning aan de Veenhof gesloten vanwege het overtreden van de Opiumwet.

In de woning werd een grote hoeveelheid softdrugs en harddrugs aangetroffen.

Burgemeester Renkema heeft gebruikgemaakt van het Damoclesbeleid, waarmee hij een pand voor een bepaalde tijd mag sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast een strafrechtelijke maatregel worden opgelegd.

Burgemeester Renkema: “Handel en productie van drugs hebben een grote impact op de openbare orde en veiligheid in onze gemeente. De gevolgen voor de samenleving zijn groot. Daarom zetten we sterk in op de aanpak en bestrijding van deze activiteiten. We willen de veiligheid binnen onze gemeente bewaken. In een aantal gevallen zoals nu kan dit door een woning te sluiten. Hiermee willen we een duidelijk signaal geven dat er geen plaats is in Nijkerk voor dit soort zaken.”

Meld verdachte situaties

Door signalen van criminele activiteiten te melden kunnen inwoners helpen de gemeente veiliger te maken en criminelen te stoppen. De gemeente roept inwoners daarom op om vermoedens van ondermijnende en criminele activiteiten te melden. Wilt u dit anoniem doen, dan kan dat bij Meld Misdaad Anoniem. Dit versterkt de gezamenlijke aanpak tegen de georganiseerde criminaliteit en ondermijning. Zo maken we samen wijken en buurten veiliger.

Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via het telefoonnummer 0800 – 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 9.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om iets te melden via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden. Wilt u liever bij de politie melden dan kan dat via 0900 – 8844.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen