Voorlichting over wolven noodzakelijk

Foto:

Volgens cijfers, die de gemeente heeft, neemt het aantal wolven op de Veluwe toe.

Het aantal binnengekomen schademeldingen in Gelderland is gestegen van 2 meldingen in 2016 naar 65 meldingen in 2023.
Ook in gemeente Nijkerk zijn meldingen gedaan van overlast en schade. Volgens de officiële gegevens is er in de afgelopen vijf jaar één wolf in de gemeente Nijkerk waargenomen (bijgewerkt tot 21-12-2023). Daarnaast zijn in 2022 in de gemeente Nijkerk drie gevallen van bevestigde schade gerapporteerd. In het jaar 2023 twee gevallen van schade. In totaal zijn er acht dode dieren gemeld, allemaal schapen. In de maanden januari en februari van dit jaar zijn er recentelijk 14 meldingen geweest van schapen die zijn doodgebeten in de gemeente Nijkerk.

Deze wolf werd 18 februari 2018 op de Zeedijk gefilmd door sluiswachter Jan van Essen.

Peter Collignon, fractievoorzitter van De Lokale Partij had er vragen over gesteld. Het college is het met hem eens, dat goede voorlichting noodzakelijk is. Maar de Provincie gaat over de wolven en ook over voorlichting. Daarom zal de gemeente de wens tot het houden van een informatiebijeenkomst in onze contreien bij de provincie Gelderland
onder de aandacht brengen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen