Nijkerk weer opgeschoond

Foto:

Vele tientallen vrijwilligers zijn er op zaterdag 23 maart op uit getrokken om de strijd aan te gaan tegen het zwerfvuil.


Een grote hoeveelheid zakken werd gevuld met blikjes, plastic en ander afval. Dat wordt nog steeds door veel mensen achteloos in de bermen en perken gegooid. Gewapend met afvalprikkers ging jong en oud daarom de straat op.

Dat gebeurde op meerdere plekken, zoals in Appel en bij Hoop op Geluk.

Maar ook een groep zeeverkenners begon aan de schoonmaakacties. In hun eigen jachthaventje hebben zij met de nodige hydraulische ondersteuning een schoonmaakoperatie uitgevoerd.

Ze hebben zich dit jaar niet alleen beperkt tot het opruimen van afval aan de waterkant. Met behulp van hydraulische apparatuur zijn zij erin geslaagd drie boten, die door verwaarlozing en de elementen onder water waren verdwenen, weer boven water te halen.

 

En al die schoonmakende vrijwilligers hebben maar één wens, dat straten en bermen schoon blijven en iedereen vanaf nu het afval thuis in de afvalbak doet.

Na afloop is een kopje koffie dan in ieder geval wel verdiend.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen