Advies over opruimen stukjes zonnepaneel na brand aan de Laakweg

Foto:

Vannacht is aan de Laakweg een loods door brand verwoest.

Restafval

Bij de brand zijn stukjes folie en mogelijk ook glas van zonnepanelen in de directe omgeving terechtgekomen. De gemeente adviseert omwonenden de stukjes zonnepaneel zo snel mogelijk zelf te verwijderen. Dit om te voorkomen dat de stukjes in de voedselketen terechtkomen.

Het advies is om de vrijgekomen stukjes in tuinen en erven voorzichtig met handschoenen op te pakken en in de kliko bij het restafval te doen. Groenten uit moestuinen kunnen worden gegeten, maar moeten wel eerst worden gecontroleerd en afgespoeld.

Vee uit de wei

In de directe omgeving van de Laakweg is veel grasland. De stukjes zonnepaneel kunnen risico’s voor het vee opleveren. Daarom luidt het advies het vee uit de wei te halen, het gras te maaien en het maaisel als afval af te voeren. Ook voor bouwland geldt het advies geen risico’s te nemen en de grond zorgvuldig te controleren. Het waterschap voorziet geen problemen met het oppervlaktewater. Omwonenden kunnen bij twijfel contact opnemen met het Waterschap Vallei en Veluwe.

Op het kaartje is aangegeven waar eventueel stukjes zonnepaneel terechtgekomen zijn. Het gaat om de Laakweg, Buntwal, Naaldenkoperweg, Schoolstraat, Oosterveenstraat en Hoevelakenseweg in Nijkerkervee

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen