Hulde van burgemeester voor 65-jarig bruidspaar Helmus

Foto:

Pieter Helmus en Hendrikje Terpstra trouwden op 13 mei, 65 jaar geleden.

Met dat jubileum kwam burgemeester Gerard Renkema ze feliciteren en onderstreepte dat met een fraaie bos bloemen.

Het bruidspaar heeft op dezelfde lagere school gezeten, maar daar kennen ze elkaar niet van. Ze hebben elkaar leren kennen op de belijdeniscatechisatie. Meneer ‘mocht’ haar van de catechisatie naar huis brengen en daar is het begonnen. Toen hij in die periode naar zee
ging hebben ze eerst gecorrespondeerd met elkaar.
Vroeger kwam je het eerst bij het meisje thuis. Pas daarna werd met de ouders van de jongeman kennisgemaakt. En meneer was zo zenuwachtig bij dat eerste bezoek dat hij zijn pakje shag op het vloerkleed liet vallen.

Werkzaamheden

Mevrouw: Moeder (=bedrijfsleider) van een gezin van 9 kinderen. Om een indruk te krijgen van wat dat inhoudt, bedenke men wat voor bedrijfsvoering dat is. Men leze Spreuken 31:10 en verder om te zien hoe kostbaar zo’n vrouw is. Ze is meer waard dan koralen.
Meneer: Zeevarende, stuurman en kapitein. Toen hij aan de wal ging ergens eind jaren zestig heeft hij eerst een soort 12 ambachten bestaan gehad, tot hij gesetteld is in het onderwijs als administrateur. Vervolgens heeft hij veel vrijwilligerswerk gedaan; Rode kruis, volleybalvereniging, PCOB, historische kring. En kerkelijk werk: ouderling, diaken.

Hobby’s

Meneer: vroeger: voetbal en volleybal. Heden: Lezen, schrijven (van boeken), tuinieren. Er zijn meerdere boeken van Piet Helmus gepubliceerd. Eén ervan is het boek “Voor en achter”. Dat staat bol van de zeemansverhalen, die hij erg boeiend kan vertellen.
Mevrouw: Naaien, breien (professioneel), tuinieren, lekker koken.
Samen: Reizen: Canada, Indonesië (meer recent). Vroeger, toen mevrouw ook mee ging aan boord zijn ze overal en ergens geweest. Middellandse Zee, Engeland, Zweden, maar ook: Midden-Oosten en Indonesië.

Ze hebben 9 kinderen, 25 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen met een 13e onderweg.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen