De plannen voor het nieuwe Sint Jozef zijn zo goed als rond

24 jun , 22:26 Nieuws
2024 06 24 st jozef noordelijke hof
De gemeenteraad gaat op 27 juni definitief stemmen over de herontwikkeling van Het Nieuwe St. Jozef in de binnenstad.
Ontwikkelaar WSN heeft alvast een anterieure overeenkomst met de gemeente getekend, waardoor de haalbaarheid van het plan gegarandeerd is.

Sociale huurwoningen, zorgappartementen en een uitbreiding van Het Baken

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een ontwerp voor de nieuwbouw. Hier alvast een impressie van hoe het er straks uit kan komen te zien.
Straks zijn er 12 lokalen van Het Baken, 4 ruimten voor kinderopvang en buitenschoolse opvang, horeca- en (activiteiten)ruimten, 78 appartementen zorgappartementen voor Beweging 3.0, 33 appartementen voor ’s Heeren Loo, 19 appartementen voor Philadelphia en 43 appartementen voor huurders van Woningstichting Nijkerk opgenomen. Een deel hiervan komt in het Zusterhuis.
In het plan is opgenomen dat de ruimte tussen het Nieuwe Sint Jozef en de Sint Catharinakerk een groene tussenruimte wordt ingericht. Daar kun je straks ook van de Huserstraat naar de Holkerstraat lopen.
Het definitieve ontwerp moet in de tweede helft van 2024 klaar zijn. Daarna wordt er een omgevingsvergunning aangevraagd.
2024 06 24 st jozef noordelijke hof 2
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]