Biebbezuinigingen: Geen referendum wel (brede) maatschappelijke discussie

Foto: Arjen Gerritsma

“To bieb or not to bieb”, dat was te simpel voor een referendum over de bezuinigingen van de bibliotheek. Moest er wel een referendum komen, de partijen waren in de commissievergadering verdeeld.

Er leek geen meerderheid voor te vinden en daarom kwam Nadya Aboyaakoub-Akkouh (PRO21) met het idee om een maatschappelijke discussie over de bibliotheek te gaan voeren. Ze had goed naar burgemeester Renkema in de commissie geluisterd, toe hij zei: “Pak die kans en organiseer die discussie.” Aboyaakoub diende hierover een amendement in. De Lokale partij was voor, want op die manier wordt de burger wel actief bij de politiek betrokken.

Rozema (CU-SGP) opperde, dat een discussie over de bibliotheek alleen niet voldoende is, het moet breder. De VVD beaamde dat, want er moet tenslotte overal bezuinigd worden en dan moet je dat in samenhang doen. De 3e coalitiepartner, het CDA, was het daarmee eens. Uiteindelijk kon iedereen zich daar in vinden. Er komt dus een brede maatschappelijke discussie in de gemeente Nijkerk over de bezuinigingen.

Dossier:
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen